Tip kaneel

Waarvoor gebruik je kaneel en waar smaakt dit lekker bij?

Gebruik eens kaneel bij fruit of dessert in plaats van suiker, het geeft een heerlijk warme en zoete smaak.

Kaneel is vooral lekker bij muffins, pannenkoeken, appeltaart en cake. Maar kaneel is niet alleen goed te combineren met zoete gerechten maar ook met hartige gerechten uit de Midden Oosterse en Indiase keuken. Bijvoorbeeld kip pastilla of Grieks gevulde aubergines.

Kaneel is niet alleen lekker maar ook gezond. Het houd namelijk je bloedsuikerspiegel op peil en kan je cholesterol verlagen.

Gebruik kaneel ook tegen een verkoudheid. Meng de kaneel met honing en neem dit om de paar uur een beetje in. Kaneel (en honing) hebben namelijk een antibacteriële werking.

 

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.