Grieks gevulde aubergine

Aubergines gevuld met een heerlijke gekruid gehaktmengsel en feta kaas

Ingredienten
2 aubergines
300 gr rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
snuf komijn
snuf oregano
snuf peper en zout
snuf kaneel
400 gr gezeefde tomaten
75 gr feta
olie om te bakken
peterselie om te bestrooien
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel de bovenzijde met een beetje olie en peper en zout. Zet de aubergines ongeveer 30 min in de oven tot ze zacht beginnen te worden.
 
grieks gevulde aubergines 01
grieks gevulde aubergines 01
grieks gevulde aubergines 01
Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de gezeefde tomaten toe en de komijn, oregano, kaneel en een snuf peper en zout. Laat dit 15 minuten pruttelen en iets indikken. Daarna zullen ook de aubergines klaar zijn. Neem ze uit de oven en schraap wat van het ingesneden vruchtvlees er uit en voeg toe aan het gehaktmengsel.
 
grieks gevulde aubergines 01
grieks gevulde aubergines 01
grieks gevulde aubergines 01
Schep het gehaktmengsel in de aubergines en kruimel de feta er over. Zet de aubergines nogmaals 10 min in de oven. Bestrooi ze vlak voor het serveren met wat verse peterselie. Ook lekker met wat rijst, puree of gebakken aardappeltjes.
 
Vind je dit leuk?
453 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!