Pastilla met kip

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg

Ingrediënten
12 velletjes filodeeg, diepvries
350 gr kipfilet, in grove stukken
2 eieren
55 gr amandelschaafsel
1 ui
Verse peterselie, fijngesneden
1 theel kurkuma
2 theel kaneel
Snufje komijn
150 ml kippenbouillon
1 eetl suiker
50 gr boter, gesmolten
Garnering: kaneel, poedersuiker en geschaafde amandelen
 
Bereiding
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien of leg er een vochtige theedoek op zodat de velletjes niet uitdrogen. Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter glazig. Voeg de stukken kip toe en bak ze een paar min gaar. Voeg de kaneel, komijn, kurkuma en kippenbouillon toe en laat 5 min zachtjes sudderen.
 
pastilla met kip01
pastilla met kip02
pastilla met kip04
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en rooster de amandelen licht bruin in een pan zonder olie of boter. Schep de kip en ui met een schuimspaan op een snijplank en snijd of trek de kip met een mes en vork in kleine stukjes. Breng het vocht in de pan aan de kook en voeg de suiker toe en laat oplossen.
 
pastilla met kip03
pastilla met kip05
pastilla met kip06
Klop de eieren los. Zet het vuur uit en voeg de kip met ui, peterselie, eieren en geroosterde amandelen (bewaar nog een beetje voor de garnering) toe en roer goed door. Leg een velletje filodeeg op een bordje en bestrijk met boter. Leg een ander velletje er precies boven op. Schep ¼ van het kipmengsel op het dubbele filodeeg en vouw dan stukje voor stukje naar boven dicht.
 
pastilla met kip07
pastilla met kip08
pastilla met kip09
Bestrijk een derde vel filodeeg met boter en vouw deze (met de beboterde kant naar beneden) over de bovenzijde van de pastilla. Duw de uitstekende randen onder de pastilla en leg deze dan op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat alle vellen filodeeg en de vulling op is. Beboter de bovenzijde van de pastilla’s ook met boter en zet ze ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven laat een paar min afkoelen. Decoreer de bovenzijde met wat poedersuiker, kaneel en geroosterde amandelen.
 
197 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.