Pastilla met kip

Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg

Voorgerecht 1 uur + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Garnering

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien of leg er een vochtige theedoek op zodat de velletjes niet uitdrogen. Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter glazig. Voeg de stukken kip toe en bak ze een paar min gaar. Voeg de kaneel, komijn, kurkuma en kippenbouillon toe en laat 5 min zachtjes sudderen.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en rooster de amandelen licht bruin in een pan zonder olie of boter. Schep de kip en ui met een schuimspaan op een snijplank en snijd of trek de kip met een mes en vork in kleine stukjes. Breng het vocht in de pan aan de kook en voeg de suiker toe en laat oplossen.

  3. Klop de eieren los. Zet het vuur uit en voeg de kip met ui, peterselie, eieren en geroosterde amandelen (bewaar nog een beetje voor de garnering) toe en roer goed door. Leg een velletje filodeeg op een bordje en bestrijk met boter. Leg een ander velletje er precies boven op. Schep ¼ van het kipmengsel op het dubbele filodeeg en vouw dan stukje voor stukje naar boven dicht.

  4. Bestrijk een derde vel filodeeg met boter en vouw deze (met de beboterde kant naar beneden) over de bovenzijde van de pastilla. Duw de uitstekende randen onder de pastilla en leg deze dan op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat alle vellen filodeeg en de vulling op is. Beboter de bovenzijde van de pastilla’s ook met boter en zet ze ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven laat een paar min afkoelen. Decoreer de bovenzijde met wat poedersuiker, kaneel en geroosterde amandelen.

Heeft het gesmaakt?
251 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!