Pastilla met kip
Hartig maar toch zoet Marokkaans taartje met lekker gekruide kip in een krokant jasje van filodeeg
Ingrediënten
12 velletjes filodeeg, diepvries
350 gr kipfilet, in grove stukken
2 eieren
55 gr amandelschaafsel
1 ui
Verse peterselie, fijngesneden
1 theel kurkuma
2 theel kaneel
Snufje komijn
150 ml kippenbouillon
1 eetl suiker
50 gr boter, gesmolten
Garnering: kaneel, poedersuiker en geschaafde amandelen
350 gr kipfilet, in grove stukken
2 eieren
55 gr amandelschaafsel
1 ui
Verse peterselie, fijngesneden
1 theel kurkuma
2 theel kaneel
Snufje komijn
150 ml kippenbouillon
1 eetl suiker
50 gr boter, gesmolten
Garnering: kaneel, poedersuiker en geschaafde amandelen
Bereiding
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien of leg er een vochtige theedoek op zodat de velletjes niet uitdrogen. Snijd de ui in stukjes en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter glazig. Voeg de stukken kip toe en bak ze een paar min gaar. Voeg de kaneel, komijn, kurkuma en kippenbouillon toe en laat 5 min zachtjes sudderen.









Bestrijk een derde vel filodeeg met boter en vouw deze (met de beboterde kant naar beneden) over de bovenzijde van de pastilla. Duw de uitstekende randen onder de pastilla en leg deze dan op een bakplaat met bakpapier. Herhaal dit totdat alle vellen filodeeg en de vulling op is. Beboter de bovenzijde van de pastilla’s ook met boter en zet ze ongeveer 20 min in de oven totdat ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de oven laat een paar min afkoelen. Decoreer de bovenzijde met wat poedersuiker, kaneel en geroosterde amandelen.