Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Witvis

De populaire witvis wordt heel veel gegeten in Nederland. Je kent misschien wel tilapia, kabeljauw of de pangasius. Maar ga eens voor een duurzamer witvisje die zeker verantwoord gekweekt of gevangen wordt zoals de koolvis, zeebaars of red snapper.

Ovenschotel met vis en puree
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 45 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree  

Kabeljauw met olijventapenade
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • CA 12 STUKS
  • **

Heerlijke tapashapje van stukjes gebakken kabeljauw met olijventapenade en serranoham

Vis met kokant kaas uien korstje
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Geef een visfilet makkelijk een lekkere twist met dit krokante korstje van ui, kaas en paneermeel

Visburger met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 3 STUKS
  • **

Smeuige visburger van witvis op een broodje met tomaat, augurk en dillesaus, ook voor op de BBQ

Quinoa vissticks
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Krokante vissticks in een jasje van quinoa uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Vis met pesto en parmaham
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • *

Vis met pesto gewikkeld in parmaham met groene asperges, super simpel om te maken en heel erg lekker!

Italiaans vispakketje
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue

Quinoa met vis en venkel
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Gezonde quinoa met geroosterde venkel en courgette geserveerd met een gebakken visje en tomatensalsa

Mediteraanse vis met paprika
  • Hoofdgerecht
  •   20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Lekker visrecept uit de oven met een laagje van geroosterde paprika, amandelen en feta

Schelvis met edamame en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snel, makkelijk en gezond! Dat is deze heerlijke gebakken vis met edamame en korianderpesto

Sliptongetje met Serranoham
  • Voorgerecht
  • 50 MIN + 10 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • **

Begin het kerstdiner goed met deze vis met een krokant laagje van serranoham op een laagje puree

Vispakketjes met wortel en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 20 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • **

Gezond pakketje uit de oven met wortel, courgette en een stukje vis met dillepesto en garnaaltjes

Carpaccio van zeebaars met saffraan
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERS
  • **

Maak eens iets anders met zeebaars; verrassend voorgerecht met dunne plakjes zeebaars, venkel en saffraan

Fish and chips uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezondere variant op fish and chips uit de oven geserveerd met tartaarsaus

Rode poon met limoen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN
  • 4 PERSONEN
  • **

Verras je gasten met deze frisse risotto met rode poon en doperwten puree besprenkeld met salieboter

Kabeljauw met pijnboompittenkorstje
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes

Kabeljauw met paprika uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje op een laag van paprika en tomaat

Wraps met krokante vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 STUKS
  • **

Goed gevulde wraps met gepaneerde stukken vis, avocado, tomaatjes en sweet chilisaus

Vis teriyaki van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 10 GRILLEN
  • 4 STUKS
  • *

Lekkere pakketjes van vis met teriyaki marinade, bosuitjes en rode peper voor op de barbecue

Gepocheerde schol met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Heerlijk visrecept voor de kerst; scholfilet met saus van roomboter, dille en kappertjes

Surinaamse gestoomde vis
  • Hoofdgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 2 PERSONEN
  • **

Lekkere in bananenblad gestoomde kabeljauw met subtiele Surinaamse invloeden

Gegrilde vis met venkel
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk en gezond; gegrilde groenten geserveerd met een lekker stukje vis met rozemarijn

Vis met couscous korstje
  • Hoofdgerecht
  • 35 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Probeer eens deze heerlijke kabeljauw met een krokant korstje van couscous en peterselie

Vispakketje met kokos
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke papillotte met gestoomde vis en groente in een milde currysaus met kokos

Vis met pesto en groente
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Gezonde ovenschotel met gebakken groente en vis onder een krokant laagje met pesto

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×