Witvis recepten

Witvis recepten

De populaire witvis wordt heel veel gegeten in Nederland. Je kent misschien wel tilapia, kabeljauw of de pangasius. Ga ook eens voor een duurzamer witvisje die zeker verantwoord gekweekt of gevangen wordt zoals de koolvis, zeebaars of red snapper.

Visspies met basilicumsaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Visgratin met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas

Sperziebonen curry met vis
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige Indiase curry met sperziebonen en een gebakken stukje vis.

Bladerdeeg pakketjes met vis en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze knapperige vispakketjes gevuld met vis, spinazie en roomkaas zijn heerlijk, ook voor de kids

Vis met panko en tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vis uit de oven met een knapperig korstje en zoete geroosterde tomaatjes

Vispannetje uit Abruzzo
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 a 3 personen
  • *

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Krokante vis met witte wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • *

Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Vis met saliesaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Als je met de kerst, of tijdens een ander feestelijk diner, vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel.

Gourmet recept: vis met spek
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Een simpel maar heerlijk gourmethapje met vis en spek dat er ook nog eens leuk en smakelijk uitziet. Met een korte voorbereiding heb je een eigengemaakt hapje voor het gourmetten.

Kibbeling maken
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

Kabeljauw met paprika uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje uit de oven gecombineerd met een heerlijke kruidige saus van paprika en tomaat

Wraps met krokante vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Goed gevulde wraps met gepaneerde stukken vis, avocado, tomaatjes en sweet chilisaus.