Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visschnitzels met bieslooksaus

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Ingrediënten
  • 2 visfilets (bv pangasiusfilet)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Bord panko (Japans broodkruim)
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr broccoli
  • Snuf cayennepeper
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Verse bieslook

Bereiding
Besprenkel de vis met een eetlepel citroensap. Bestrooi met wat peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Zet de vis zolang in de koelkast. Kook de aardappeltjes en de broccoli eventueel een paar minuutjes voor. Bak deze vervolgens in een (wok)pan in een beetje olie of boter met een snuf cayennepeper en wat peper en zout.

visschnizels_01.jpg
visschnizels_02.jpg
visschnizels_03.jpg

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de visschnizels hier mooi goudbruin en gaar. Hak de bieslook fijn en meng door de yoghurt met de rest van het citroensap. Serveer de visschnitzels met de gebakken aardappeltjes en broccoli en de bieslooksaus.

visschnizels_04.jpg
visschnizels_05.jpg
visschnizels_06.jpg

Panko is te koop bij de meeste grote supermarkten of in de toko. Kun je hem niet vinden, gebruik dan paneermeel. Cayennepeper is vaak te pittig voor kinderen. Gebruik daarom paprikapoeder.

Beoordeling (43 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×