Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visschnitzels met bieslooksaus

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Ingrediënten
  • 2 visfilets (bv pangasiusfilet)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Bord panko (Japans broodkruim)
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr broccoli
  • Snuf cayennepeper
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Verse bieslook

Bereiding
Besprenkel de vis met een eetlepel citroensap. Bestrooi met wat peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Zet de vis zolang in de koelkast. Kook de aardappeltjes en de broccoli eventueel een paar minuutjes voor. Bak deze vervolgens in een (wok)pan in een beetje olie of boter met een snuf cayennepeper en wat peper en zout.

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de visschnizels hier mooi goudbruin en gaar. Hak de bieslook fijn en meng door de yoghurt met de rest van het citroensap. Serveer de visschnitzels met de gebakken aardappeltjes en broccoli en de bieslooksaus.

Panko is te koop bij de meeste grote supermarkten of in de toko. Kun je hem niet vinden, gebruik dan paneermeel. Cayennepeper is vaak te pittig voor kinderen. Gebruik daarom paprikapoeder.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×