Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visschnitzels met bieslooksaus

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Ingrediënten
  • 2 visfilets (bv pangasiusfilet)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Bord panko (Japans broodkruim)
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr broccoli
  • Snuf cayennepeper
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Verse bieslook

Bereiding
Besprenkel de vis met een eetlepel citroensap. Bestrooi met wat peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Zet de vis zolang in de koelkast. Kook de aardappeltjes en de broccoli eventueel een paar minuutjes voor. Bak deze vervolgens in een (wok)pan in een beetje olie of boter met een snuf cayennepeper en wat peper en zout.

visschnizels_01.jpg
visschnizels_02.jpg
visschnizels_03.jpg

Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de visschnizels hier mooi goudbruin en gaar. Hak de bieslook fijn en meng door de yoghurt met de rest van het citroensap. Serveer de visschnitzels met de gebakken aardappeltjes en broccoli en de bieslooksaus.

visschnizels_04.jpg
visschnizels_05.jpg
visschnizels_06.jpg

Panko is te koop bij de meeste grote supermarkten of in de toko. Kun je hem niet vinden, gebruik dan paneermeel. Cayennepeper is vaak te pittig voor kinderen. Gebruik daarom paprikapoeder.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst