Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visschnitzels met bieslooksaus

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Besprenkel de vis met een eetlepel citroensap. Bestrooi met wat peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Zet de vis zolang in de koelkast. Kook de aardappeltjes en de broccoli eventueel een paar minuutjes voor. Bak deze vervolgens in een (wok)pan in een beetje olie of boter met een snuf cayennepeper en wat peper en zout.

 Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de visschnizels hier mooi goudbruin en gaar. Hak de bieslook fijn en meng door de yoghurt met de rest van het citroensap. Serveer de visschnitzels met de gebakken aardappeltjes en broccoli en de bieslooksaus.

 Panko is te koop bij de meeste grote supermarkten of in de toko. Kun je hem niet vinden, gebruik dan paneermeel. Cayennepeper is vaak te pittig voor kinderen. Gebruik daarom paprikapoeder.

×