Ga naar de inhoud
Visschnitzels met bieslooksaus

Visschnitzels met bieslooksaus

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 visfilets ( bv pangasiusfilet )
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Bord panko ( Japans broodkruim )
  • 450 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr broccoli
  • Snuf cayennepeper
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • Verse bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Besprenkel de vis met een eetlepel citroensap. Bestrooi met wat peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko. Zet de vis zolang in de koelkast. Kook de aardappeltjes en de broccoli eventueel een paar minuutjes voor. Bak deze vervolgens in een (wok)pan in een beetje olie of boter met een snuf cayennepeper en wat peper en zout.


  2. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de visschnizels hier mooi goudbruin en gaar. Hak de bieslook fijn en meng door de yoghurt met de rest van het citroensap. Serveer de visschnitzels met de gebakken aardappeltjes en broccoli en de bieslooksaus.


  3. Panko is te koop bij de meeste grote supermarkten of in de toko. Kun je hem niet vinden, gebruik dan paneermeel.

    Cayennepeper is vaak te pittig voor kinderen. Gebruik daarom paprikapoeder.