Ga naar de inhoud
Vis met citroen uit de oven

Vis met citroen uit de oven

Lekker en makkelijk recept voor vis uit de oven met de frisse smaak van citroen en peterselie, lekker met wat aardappeltjes en een salade

15 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 stukken witvis
  • 2 citroenen
  • verse peterselie
  • snuf tijm
  • 1 teen knoflook
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • verse peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in en dep de vis droog. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi de vis met peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de 2 eetlepels olijfolie en snuf tijm. Besmeer hier de bovenzijde van de vis mee. Knijp 1 citroen uit en besprenkel de vis hiermee.


    Vis met citroen uit de oven Vis met citroen uit de oven Vis met citroen uit de oven
  2. Snijd de andere citroen in partjes en leg op de vis. Hak de peterselie fijn en verdeel over de vis. Zet de ovenschaal met vis ca. 12 minuten in de oven tot de vis gaar is.


  3. Tip: vervang de peterselie ook eens door dille en/of voeg wat olijven in ringetjes toe.