Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vis met citroen uit de oven

Lekker visje uit de oven met de frisse smaak van citroen en groene olijven.

Ingrediënten
4 witvisfilets (tilapia of pangasius bijvoorbeeld)
1 citroen
2 eetl groene olijven, in ringetjes
1 eetl gedroogde oregano
3 eetl olijfolie
Peper en zout
 
Materialen
1 hele grote of twee middelgrote ovenschalen.
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de citroen door midden en snijd van een helft dunne plakjes en pers de andere helft uit. Meng het citroensap, olijfolie, peper, zout en oregano goed door elkaar. Legde visfilets in de ovenschaal. Schenk de marinade er over en zet de schaal 10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en schep de marinade uit de ovenschaal weer over de vis zodat ze niet uitdrogen. Leg nu ook de citroenschijfjes en de olijfringetjes er op en zet nog eens 10 minuten in de oven. Lekker met pasta of een frisse salade.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×