Vis met citroen uit de oven

Lekker en makkelijk recept voor vis uit de oven met de frisse smaak van citroen en peterselie, lekker met wat aardappeltjes en een salade

Hoofdgerecht 15 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in en dep de vis droog. Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi de vis met peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de 2 eetlepels olijfolie en snuf tijm. Besmeer hier de bovenzijde van de vis mee. Knijp 1 citroen uit en besprenkel de vis hiermee.

  2. Snijd de andere citroen in partjes en leg op de vis. Hak de peterselie fijn en verdeel over de vis. Zet de ovenschaal met vis ca. 12 minuten in de oven tot de vis gaar is.

  3. Tip: vervang de peterselie ook eens door dille en/of voeg wat olijven in ringetjes toe.

Heeft het gesmaakt?
107 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!