Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vispannetje uit Abruzzo

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Snijd de tomaten met de zaadjes en vocht in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook hierin aan. Voeg de tomatenblokjes toe en een klein snufje peper en zout. Laat dit ca 10 minuten zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht worden. Leg dan de schoongemaakte forellen er in en na 5 minuutjes de stukken kabeljauw en de gamba’s.

 Laat deze gaar worden in het tomatenmengsel (ca 7 minuutjes). Draai tussendoor de forellen om zodat ook de andere zijde goed gaar wordt. Rooster het brood in een grillpan of in de oven. Bestrooi het vispannetje met verse peterselie en steek het brood in de zijkant.

 Dit recept is afkomstig van de Trabocchi Punta Tufano in Italie. In Abruzzo werd dit recept gemaakt met mosselen i.p.v. gamba’s maar deze waren op dit moment niet verkrijgbaar.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×