Ga naar de inhoud
Vispannetje uit Abruzzo

Vispannetje uit Abruzzo

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 flinke teen knoflook ( fijngesneden )
  • Scheut olijfolie
  • 280 gr tomaten ( Tasty Tom )
  • 2 hele forellen
  • 200 gr kabeljauw
  • 6 gamba’s ( ongepeld )
  • verse peterselie
  • snuf peper en zout
  • 2 sneetjes brood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten met de zaadjes en vocht in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook hierin aan. Voeg de tomatenblokjes toe en een klein snufje peper en zout. Laat dit ca 10 minuten zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht worden. Leg dan de schoongemaakte forellen er in en na 5 minuutjes de stukken kabeljauw en de gamba’s.


  2. Laat deze gaar worden in het tomatenmengsel (ca 7 minuutjes). Draai tussendoor de forellen om zodat ook de andere zijde goed gaar wordt. Rooster het brood in een grillpan of in de oven. Bestrooi het vispannetje met verse peterselie en steek het brood in de zijkant.


  3. Dit recept is afkomstig van de Trabocchi Punta Tufano in Italie. In Abruzzo werd dit recept gemaakt met mosselen i.p.v. gamba’s maar deze waren op dit moment niet verkrijgbaar.