Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vispannetje uit Abruzzo

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Ingrediënten

Bereiding

 Snijd de tomaten met de zaadjes en vocht in kleine stukjes. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook hierin aan. Voeg de tomatenblokjes toe en een klein snufje peper en zout. Laat dit ca 10 minuten zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht worden. Leg dan de schoongemaakte forellen er in en na 5 minuutjes de stukken kabeljauw en de gamba’s.

 Laat deze gaar worden in het tomatenmengsel (ca 7 minuutjes). Draai tussendoor de forellen om zodat ook de andere zijde goed gaar wordt. Rooster het brood in een grillpan of in de oven. Bestrooi het vispannetje met verse peterselie en steek het brood in de zijkant.

 Dit recept is afkomstig van de Trabocchi Punta Tufano in Italie. In Abruzzo werd dit recept gemaakt met mosselen i.p.v. gamba’s maar deze waren op dit moment niet verkrijgbaar.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

Maak een account om al je favoriete recepten te bewaren +

Download gratis het nieuwe herfst E-book met 12 unieke recepten

(Je vindt het E-book na het aanmelden op je persoonlijke profiel pagina.)