Bladerdeeg pakketjes met vis en spinazie

Deze knapperige vispakketjes gevuld met vis, spinazie en roomkaas zijn heerlijk, ook voor de kids

Hoofdgerecht 30 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 4 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de spinazie in een pan en bak deze in een klein beetje olijfolie en met een snufje peper en zout tot deze geslonken is. Laat daarna uitlekken in een zeef of vergiet en druk het meeste vocht er uit. Leg 4 ontdooide plakken bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. Besmeer de plakken op de bakplaat met een laagje roomkaas en houd ongeveer 1 cm van de rand vrij. Snijd de vis in 4 gelijke stukken en leg deze op de roomkaas.

  2. Verdeel de spinazie over de vis. Snijd in de andere plakken bladerdeeg 3 inkepingen in het midden en leg ze op de andere gevulde vellen bladerdeeg. Druk ze goed aan bij de randen met een vork. Klop hei ei los en bestrijk de bovenzijde van bladerdeeg pakketjes hiermee. bak ze in ca 25 min gaar in de oven.

  3. Eet je er nog een salade of aardappeltjes bij dan kun je ca 1 pakketje per persoon aanhouden. Zo niet dan ca 2 stuks per persoon.

Heeft het gesmaakt?
142 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!