Witvis

De populaire witvis wordt heel veel gegeten in Nederland. Je kent misschien wel tilapia, kabeljauw of de pangasius. Maar ga eens voor een duurzamer witvisje die zeker verantwoord gekweekt of gevangen wordt zoals de koolvis, zeebaars of red snapper.

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • **

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Vis met citroen uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekker en makkelijk recept voor vis uit de oven met de frisse smaak van citroen en peterselie, lekker met wat aardappeltjes en een salade

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke vispakketjes van de BBQ met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus

Taco’s met krokante vis en mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere combi van koolsalade en krokante kibbeling in een wrap of taco met frisse mango

Thaise noedelsoep met visballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere maaltijdsoep van kruidige visballetjes van kabeljauw in een gevulde soep met noedels.

Gepaneerde vis met roerbakgroenten
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 personen
  • **

Vis en ravigotesaus is een heerlijke combinatie, voeg er wat groenten en frieten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd

Risotto met mango en rode peper
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Caponata met vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Dit heerlijke lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van aubergine smaakt heerlijk bij een stukje gebakken kabeljauw.

Kabeljauw ovenschotel met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Pasta met spinazie en kabeljauw
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Vissticks van de bakplaat met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 17 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Super makkelijke maaltijd van vis, groenten en aardappels van de bakplaat.

Visspies met basilicumsaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Spiesjes van de BBQ (of uit de pan) met witvis en een romige basilicumsaus

Visschnitzels met bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Zelfgemaakte krokante schnitzels van vis met een roerbak van aardappel en broccoli

Visgratin met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas

Bloemkoolstamppot met krokante vis
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke combi van smeuïge stamppot met een stukje vis met amandelkorst en kerriesaus.

Sperziebonen curry met vis
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke romige Indiase curry met sperziebonen en een gebakken stukje vis.

Bladerdeeg pakketjes met vis en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze knapperige vispakketjes gevuld met vis, spinazie en roomkaas zijn heerlijk, ook voor de kids

Vis met panko en tomaat
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vis uit de oven met een knapperig korstje en zoete geroosterde tomaatjes

Vispannetje uit Abruzzo
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 a 3 personen
  • **

Dit recept van vis in tomatensaus maakte ik tijdens mijn foodtour door Abruzzo in Italie

Krokante vis met witte wijnsaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 oventijd
  • 4 personen
  • **

Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus

Spaanse vis met serranoham
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Vis met saliesaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Als je met de kerst vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel

Gourmet recept: vis met spek
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN
  • CA 12 STUKS
  • *

Simpel maar heerlijk gourmethapje met vis dat er ook nog eens leuk en smakelijk uitziet