Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

  • 6 stukken witvis (bv tilapia)
  • Ingredienten
    • 2 geroosterde paprika’s uit pot
    • Stuk of 8 olijven
    • 2 teentjes knoflook
    • snuf oregano
    • citroensap
    • 6 plakken serranoham
    • peper en zout
    • scheutje witte wijn

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.

    Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.

    De nieuwste pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    ×