Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

  • 6 stukken witvis (bv tilapia)
  • Ingredienten
    • 2 geroosterde paprika’s uit pot
    • Stuk of 8 olijven
    • 2 teentjes knoflook
    • snuf oregano
    • citroensap
    • 6 plakken serranoham
    • peper en zout
    • scheutje witte wijn

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.

    spaanse_vis_01.jpg
    spaanse_vis_02.jpg
    spaanse_vis_03.jpg
    spaanse_vis_04.jpg

    Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.

    Beoordeling (32 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Burrito’s van kool
    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas