Ga naar de inhoud
Spaanse vis met serranoham

Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

15 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 6 stukken witvis ( bv tilapia )
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot
  • Stuk of 8 olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • snuf oregano
  • citroensap
  • 6 plakken serranoham
  • peper en zout
  • scheutje witte wijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.


  2. Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.

    Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.