Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

  • 6 stukken witvis (bv tilapia)
  • Ingredienten
    • 2 geroosterde paprika’s uit pot
    • Stuk of 8 olijven
    • 2 teentjes knoflook
    • snuf oregano
    • citroensap
    • 6 plakken serranoham
    • peper en zout
    • scheutje witte wijn

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.

    Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.

    Paasrecepten

    Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

    ×