Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

Hoofdgerecht 15 min + 15 oventijd

ingrediënten

voor 6 stuks

Ingredienten

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.

  2. Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
    Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.

Heeft het gesmaakt?
43 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!