Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Spaanse vis met serranoham

Vis uit de oven met Spaanse ham, olijven en paprika. Lekker bij de tapas of samen met patatas bravas.

  • 6 stukken witvis (bv tilapia)
  • Ingredienten
    • 2 geroosterde paprika’s uit pot
    • Stuk of 8 olijven
    • 2 teentjes knoflook
    • snuf oregano
    • citroensap
    • 6 plakken serranoham
    • peper en zout
    • scheutje witte wijn

    Bereiding
    Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met een snuf peper en zout. Wikkel de vis in een plak serranoham. Doe een klein bodempje wijn in een grote of twee kleinere ovenschalen en leg de vis hierin.

    spaanse_vis_01.jpg
    spaanse_vis_02.jpg
    spaanse_vis_03.jpg
    spaanse_vis_04.jpg

    Snijd de paprika, olijven en de knoflook in plakjes en verdeel over de vis. Bestrooi met een beetje oregano. Zet ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis gaar is. Tip: dek de ovenschaal af met aluminiumfolie om er voor te zorgen dat de vis minder snel droog wordt.

    Beoordeling (31 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Feestelijke crème brûlée met besjes
    Zalm in filodeeg
    Kipcocktail met sinaasappel
    Kerststol muffins
    Crepe Suzette