Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visgratin met paprika

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas

Ingrediënten
  • 4 stukken witvis
  • 3 paprika's
  • 250 ml creme fraiche
  • ½ eetlepel mosterd
  • Peper en zout
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje geraspte kaas
  • Aardappels voor er bij

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in kleine blokjes. Dep de vis droog en leg in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout. Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de paprikablokjes toe en bak kort even mee.

visgratin_paprika_01.jpg
visgratin_paprika_02.jpg
visgratin_paprika_03.jpg
visgratin_paprika_04.jpg

Meng de mosterd met de crème frache en roer dan de gebakken paprika, ui en knoflook er door. Verdeel dit mengsel over de vis. Bestrooi met wat kaas. Zet de vis met paprika topping ca 20 min in de oven tot de vis gaar is. Zet eventueel op het laatst de grill er nog even bij aan. Lekker met wat aardappeltjes.

Beoordeling (103 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel