Oosters vispakketje met groenten
Lekker van de BBQ of uit de oven: pakketjes met gestoomde vis en groenten in een lekkere teriyakisaus.
10 M + 15 M oventijd/bbq
Ingrediënten
Voor personen
-
2 stuks witvis ( bijv. kabeljauw )
-
50 ml teriyakisaus
-
2 bosuien
-
1 limoen
-
1 puntpaprika
-
2 theelepels sesamzaadjes
-
400 gr Oosterse roerbakgroenten
-
Snuf peper en zout
Materiaal
-
Aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden of verhit een BBQ.
-
Snijd de puntpaprika in reepjes.
-
Verdeel de roerbakgroenten en paprika over 2 stukken aluminiumfolie.
-
Leg de vis erop.
-
Knijp de limoen erboven uit en bestrooi met een snufje peper en zout.
-
Verdeel ook de teriyakisaus over de vis en bestrooi met ringetjes bosui en sesam.
-
Vouw de pakketjes goed dicht en leg ze 15 min. in de oven of ca. 10 min op een hete BBQ.
-
Controleer of de vis gaar is voor het serveren.
-
Tips: Lekker met rijst erbij.
-
Vervang de witvis ook eens met zalm.
-
Maak zelf teriyakisaus of gebruik kant en klare teriyaki saus uit een flesje.
Heeft het gesmaakt?
114 stemmen
Ook lekker