Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta met spinazie en kabeljauw

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel het citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de panko. Hak de basilicum fijn en schep ook door de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.

 Zet het ovenschaaltje 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kort iets begint te verkleuren. Leg de cherrytomaatjes ook in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze ook in de oven en pof ze 12 minuten. (Je kunt ook de vis en de tomaatjes samen in 1 grote ovenschaal leggen)

 Doe de verse spinazie in een grote pan, eventueel in etappes. Laat deze slinken en breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen.

 Tip: je kunt ook spinazie uit de vriezer gebruiken. Laat deze na het ontdooien goed uitlekken.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×