Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasta met spinazie en kabeljauw

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Ingrediënten
  • 250 gr verse tagliatelle
  • 260 gr kabeljauw (2 stukken)
  • 400 gr spinazie
  • 125 gr ricotta
  • 250 gr cherrytomaatjes (aan tak)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels panko
  • 6 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
Materialen
  • 2 ovenschaaltjes (of 1 grote)

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel het citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de panko. Hak de basilicum fijn en schep ook door de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.

pasta_kabeljauw_01.jpg
pasta_kabeljauw_02.jpg
pasta_kabeljauw_03.jpg

Zet het ovenschaaltje 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kort iets begint te verkleuren. Leg de cherrytomaatjes ook in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze ook in de oven en pof ze 12 minuten. (Je kunt ook de vis en de tomaatjes samen in 1 grote ovenschaal leggen)

pasta_kabeljauw_04.jpg
pasta_kabeljauw_05.jpg
pasta_kabeljauw_06.jpg

Doe de verse spinazie in een grote pan, eventueel in etappes. Laat deze slinken en breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen.

Tip: je kunt ook spinazie uit de vriezer gebruiken. Laat deze na het ontdooien goed uitlekken.

Beoordeling (83 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal