Pasta met spinazie en kabeljauw

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Vet het ovenschaaltje in met een beetje olie en leg de kabeljauw hier in. Besprenkel het citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Pers de teen knoflook uit en meng met de panko. Hak de basilicum fijn en schep ook door de panko. Voeg een scheutje olijfolie toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de vis. Druk lichtjes aan.

 Zet het ovenschaaltje 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de kort iets begint te verkleuren. Leg de cherrytomaatjes ook in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Zet ze ook in de oven en pof ze 12 minuten. (Je kunt ook de vis en de tomaatjes samen in 1 grote ovenschaal leggen)

 Doe de verse spinazie in een grote pan, eventueel in etappes. Laat deze slinken en breng op smaak met een snufje peper en zout. Roer de ricotta er door en vervolgens ook de pasta. Serveer de romige spinaziepasta met een stukje kabeljauw en wat gepofte tomaatjes en eventueel een schijfje citroen.

 Tip: je kunt ook spinazie uit de vriezer gebruiken. Laat deze na het ontdooien goed uitlekken.

385 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.