Vis met saliesaus

Als je met de kerst vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel

Ingredienten
4 stukken kabeljauw (of andere witvis)
1 eetlepels citroensap
peper en zout
bordje bloem
5 blaadjes salie
250 ml room
scheut witte wijn
eventueel wat maïzena
600 gr (regenboog) wortels voor erbij
Waterkers om te garneren
 
Materialen
Spirelli (of rasp)
 
Bereiding
Schil de wortels en haal ze door de spirelli tot er allemaal slierten zijn ontstaan. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de wortel slierten toe. Bestrooi met een beetje peper en zout en bak ca 10 min. Schep ze af en toe om. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze daarna door de bloem.
 
vis saliesaus 01
vis saliesaus 01
vis saliesaus 01
Verhit wat boter of olie in een pan en bak de vis ca 7 tot 8 minuten tot deze een mooi bruin korstje heeft en gaar is van binnen. Houd de stukken vis warm in een stuk aluminium folie. Leg de blaadjes salie in dezelfde pan waarin je de vis hebt gebakken en bak ze een paar seconden. Voeg een scheutje wijn toe en breng aan de kook en laat de alcohol verdampen.
 
vis saliesaus 01
vis saliesaus 01
vis saliesaus 01
Giet daarna de room er bij en breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Laat de saus wat indikken, gebruik eventueel een beetje maïzena om de saus wat dikker te maken. Schep wat van de wortelslierten op een bord en serveer met een stukje vis. Schep wat van de saliesaus er over (zonder de blaadjes). Garneer met wat waterkers.
 
Vind je dit leuk?
39 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!