Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Krokante vis met witte wijnsaus

Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus

Ingrediënten
  • 4 stukjes kabeljauw (of andere witvis)
  • 4 eetlepels panko
  • 25 gr walnoten
  • bosje peterselie
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml witte wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 40 gr koude boter
  • Snuf peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de wijn in een pan en verwarm deze. Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken. Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde. Laat de saus nog iets indikken.

Doe ondertussen de panko, walnoten en peterselie in een keukenmachine en maal fijn. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de vis met een snufje peper en zout. Verdeel het kruimelmengsel over de vis en druk iets aan. Zet de vis ca 15 minuten in de oven tot hij gaar is. Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit. Schep of giet wat witte wijnsaus op een bord en leg een stukje vis hierin. Lekker met een salade en wat aardappeltjes.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×