Krokante vis met witte wijnsaus
Kabeljauw met een krokant laagje uit de oven met een fluweelzachte witte wijnsaus
35 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
4 stukjes kabeljauw ( of andere witvis )
-
4 eetlepels panko
-
25 gr walnoten
-
bosje peterselie
-
200 ml slagroom
-
200 ml witte wijn
-
1 blaadje laurier
-
40 gr koude boter
-
Snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de wijn in een pan en verwarm deze. Laat de alcohol verdampen en de saus 10 minuten pruttelen en inkoken. Giet de slagroom er bij en voeg het blaadje laurier toe en laat nog 10 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Voeg de boter in stukjes toe en roer door de saus met een garde. Laat de saus nog iets indikken.
-
Doe ondertussen de panko, walnoten en peterselie in een keukenmachine en maal fijn. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de vis met een snufje peper en zout. Verdeel het kruimelmengsel over de vis en druk iets aan. Zet de vis ca 15 minuten in de oven tot hij gaar is. Haal het blaadje laurier voor het serveren er uit. Schep of giet wat witte wijnsaus op een bord en leg een stukje vis hierin. Lekker met een salade en wat aardappeltjes.
Heeft het gesmaakt?
95 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Kerstrecepten 2024