3 x oud & nieuw hapjes met vlees

Ik hoop dat jullie allemaal fijne kerstdagen hebben gehad met lekker eten en gezellige momenten. Nu is het tijd voor inspiratie voor oud & nieuw! Daarom zet ik 3 lekkere hapjes op een rijtje om op oudejaarsavond mee te vieren.

Een van de dingen die ik zelf erg lekker vind zijn gehaktballetjes. Je kunt hier alle kanten mee op, zie ook mijn blog met 10 x gehaktballetjes. Dit geeft mij nog altijd een nostalgisch gevoel, want op nieuwjaarsdag aten we vroeger ook vaak gehaktballetjes in tomatensaus samen met de familie. Daarom vind je in deze blog een lekkere variant van Griekse balletjes met tzatziki saus.

Je kunt kiezen voor verschillende soorten gehakt voor de balletjes. Vaak gebruik ik rundergehakt of half om half gehakt, maar omdat er in de Griekse keuken veel gebruik wordt gemaakt van kalfsvlees ging ik voor kalfsgehakt. Dit vlees bevat bijna geen vet en is daarom mager maar toch mals van smaak. Koop dit bij voorkeur bij de slager en let op de keurmerken en de herkomst van het vlees. Want dat wordt steeds belangrijker, we willen steeds meer goede en duurzame producten en weten waar het vandaan komt.

Er komen daardoor gelukkig ook steeds meer goede initiatieven om de vlees duurzamer en milieuvriendelijker te maken en worden de eisen hiervan steeds verder aangescherpt. Zo kan de consument steeds beter bewuste keuzes maken in de winkel. Er zijn verschillende keurmerken hiervoor opgesteld, een van die keurmerken is het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming in Nederland met 1, 2 of 3 sterren. Dit helpt de consument in de winkel bij het maken van een keuze in het aanbod aan bijvoorbeeld varkensvlees en kalfsvlees.

Naast de gehaktballetjes heb ik nog 2 hartige hapjes in deze blog verzameld. Een daarvan is een bruschetta met biefstuk die er feestelijk uit ziet en tevens goed vullend is. Dit hapje is snel en makkelijk te maken. Ben je gek op bruschetta? Dan is deze blog met 15 x bruschetta recepten misschien ook iets voor jou. Daarnaast heb ik ook nog pasteitjes met een vulling van stoofvlees. Bladerdeeghapjes zijn erg populair tijdens oud en nieuw en tijdens een koude avond of nacht heerlijk als warme snack. Het stoofvlees kun je ook de dag van te voren al bereiden zodat je op 31 december alleen nog maar de pasteitjes hoeft te maken. Fijne jaarwisseling alvast!

Voor nog meer lekkere ideetjes en recepten met vlees kijk je op vlees.nl

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vlees.nl

3 x oud & nieuw hapjes met vlees

#1 Griekse gehaktballetjes met tzatziki
 • Bijgerecht
 • 15 min bakken + 25 min
 • 20 stuks
 • *

Het kruidige gehakt combineert heerlijk met de frisse Griekse tzatziki saus en is een ideaal hapje om uit te delen tijdens Oud & Nieuw of op een feestje.

#2 Bruschetta’s met biefstuk
 • Voorgerecht
 • 25 min
 • 6 stuks
 • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of om lekker te borrelen.

#3 Pasteitjes met stoofvlees
 • Hoofdgerecht
 • 30 min + 3,5 uur stoven + 25 oventijd
 • 15 stuks
 • *

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel