Ga naar de inhoud
Pasteitjes met stoofvlees

Pasteitjes met stoofvlees

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

30 M + 3 U 30 M stoven + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: moeilijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 300 gr sukadelappen of riblappen
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 1 ui
  • 100 gr wortel
  • 125 gr champignons ( in plakjes )
  • 0.5 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 15 vellen bladerdeeg of hartig taart deeg
  • 1 ei

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui fijn. Fruit deze aan in een beetje olie of boter in een pan. Voeg het vlees in stukjes toe samen met de bloem. Bak rondom aan. Voeg de azijn, suiker, tomatenpuree, laurier en bouillon toe. Bak in een aparte pan de champignons iets aan. Voeg ze vervolgens toe de stoofpot. Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg ook toe aan het vlees. Laat het geheel ca. 3,5 uur stoven met deksel. Roer af en toe door.


  2. Proef of het stoofvlees op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Laat de stoof afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de vellen bladerdeeg iets ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd of druk met een kommetje rondjes uit de vellen bladerdeeg, zo groot mogelijk. Schep een beetje van het stoofvlees aan een zijde op het rondje.


  3. Voeg niet al te veel van het vocht toe anders worden ze minder snel krokant en maak ze ook niet te vol. Vouw de andere helft van het deeg er overheen en druk goed dicht met een vork. Leg ze op de bakplaat. Klop de eieren los en bestrijk de pasteitjes hiermee. Bak ze in ca.25 minuten mooi goudbruin in de oven.


  4. Dit recept is ook ideaal om een restje stoofvlees mee op te maken.