Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Pasteitjes met stoofvlees

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Ingrediënten
  • 300 gr sukadelappen of riblappen
  • 150 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 1 ui
  • 100 gr wortel
  • 125 gr champignons (in plakjes)
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 15 vellen bladerdeeg of hartig taart deeg
  • 1 ei

Bereiding
Hak de ui fijn. Fruit deze aan in een beetje olie of boter in een pan. Voeg het vlees in stukjes toe samen met de bloem. Bak rondom aan. Voeg de azijn, suiker, tomatenpuree, laurier en bouillon toe. Bak in een aparte pan de champignons iets aan. Voeg ze vervolgens toe de stoofpot. Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg ook toe aan het vlees. Laat het geheel ca. 3,5 uur stoven met deksel. Roer af en toe door.

stoofvlees_pasteitjes_02.jpg
stoofvlees_pasteitjes_03.jpg
stoofvlees_pasteitjes_04.jpg

Proef of het stoofvlees op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Laat de stoof afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de vellen bladerdeeg iets ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd of druk met een kommetje rondjes uit de vellen bladerdeeg, zo groot mogelijk. Schep een beetje van het stoofvlees aan een zijde op het rondje.

stoofvlees_pasteitjes_05.jpg
stoofvlees_pasteitjes_06.jpg
stoofvlees_pasteitjes_07.jpg

Voeg niet al te veel van het vocht toe anders worden ze minder snel krokant en maak ze ook niet te vol. Vouw de andere helft van het deeg er overheen en druk goed dicht met een vork. Leg ze op de bakplaat. Klop de eieren los en bestrijk de pasteitjes hiermee. Bak ze in ca.25 minuten mooi goudbruin in de oven.

Dit recept is ook ideaal om een restje stoofvlees mee op te maken.

Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette