Pasteitjes met stoofvlees

Bladerdeeg hapjes met een vulling van stoofvlees, ook ideaal om een restje stoof mee op te maken.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Hak de ui fijn. Fruit deze aan in een beetje olie of boter in een pan. Voeg het vlees in stukjes toe samen met de bloem. Bak rondom aan. Voeg de azijn, suiker, tomatenpuree, laurier en bouillon toe. Bak in een aparte pan de champignons iets aan. Voeg ze vervolgens toe de stoofpot. Snijd de wortel in kleine stukjes en voeg ook toe aan het vlees. Laat het geheel ca. 3,5 uur stoven met deksel. Roer af en toe door.

 Proef of het stoofvlees op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en zout toe. Laat de stoof afkoelen tot kamertemperatuur. Laat de vellen bladerdeeg iets ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd of druk met een kommetje rondjes uit de vellen bladerdeeg, zo groot mogelijk. Schep een beetje van het stoofvlees aan een zijde op het rondje.

 Voeg niet al te veel van het vocht toe anders worden ze minder snel krokant en maak ze ook niet te vol. Vouw de andere helft van het deeg er overheen en druk goed dicht met een vork. Leg ze op de bakplaat. Klop de eieren los en bestrijk de pasteitjes hiermee. Bak ze in ca.25 minuten mooi goudbruin in de oven.

 Dit recept is ook ideaal om een restje stoofvlees mee op te maken.

115 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.