Bruschetta’s met biefstuk

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of om lekker te borrelen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Bestrijk de sneetjes brood licht met olie. Verhit een grillpan en bak de stokbroodjes iets krokant. Wrijf vervolgens met het teentje knoflook over de bovenzijde van de broodjes.

Bak ondertussen de biefstuk in een pan met een beetje olie of boter. Bestrooi met peper en zout. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor doorbakken. Afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten.

Besmeer de bruschetta’s met roomkaas en verdeel wat rucola er over.

Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel ook over de bruschetta’s. Druppel er wat balsamico crème over en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Serveer de bruschetta’s bij voorkeur lauwwarm.

129 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!