Bruschetta’s met biefstuk

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of om lekker te borrelen.

Voorgerecht 25 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bestrijk de sneetjes brood licht met olie. Verhit een grillpan en bak de stokbroodjes iets krokant. Wrijf vervolgens met het teentje knoflook over de bovenzijde van de broodjes.

  2. Bak ondertussen de biefstuk in een pan met een beetje olie of boter. Bestrooi met peper en zout. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor doorbakken. Afhankelijk van de dikte van het vlees. Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten.

  3. Besmeer de bruschetta’s met roomkaas en verdeel wat rucola er over.

  4. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel ook over de bruschetta’s. Druppel er wat balsamico crème over en bestrooi met Parmezaanse kaas.

  5. Serveer de bruschetta’s bij voorkeur lauwwarm.

Heeft het gesmaakt?
137 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!