Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bruschetta’s met biefstuk

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of te borrelen

Ingrediënten

Bereiding

 Bestrijk de sneetjes brood licht met olie. Verhit een grillpan en bak de stokbroodjes iets krokant. Wrijf vervolgens met het teentje knoflook over de bovenzijde van de broodjes. Bak ondertussen de biefstuk in een pan met een beetje olie of boter. Bestrooi met peper en zout. Schroei hem eerst dicht op hoog vuur en zet daarna het vuur lager en bak nog 3 minuten voor rare, 5 minuten voor medium of 8 minuten voor welldone, afhankelijk van de dikte van het vlees.

 Leg hem daarna 5 minuutjes in een stuk aluminiumfolie om te rusten. Besmeer de bruschetta’s met roomkaas en verdeel wat rucola er over. Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel ook over de bruschetta’s. Druppel er wat balsamico crème over en bestrooi met Parmezaanse kaas. Serveer de bruschetta’s bij voorkeur lauwwarm.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×