3 x snelle en leuke kraamhapjes

Om mij heen in mijn familie en vriendenkring worden steeds meer kindjes geboren. En dat is niet zo gek want ik ben zelf inmiddels ook al bijna 32 en tevens trotse tante van mijn neefje en nichtje van bijna 2 en 4 jaar oud.

En bij een geboorte hoort natuurlijk een beschuit met muisjes. Maar hoe leuk is het om daar en twist aan te geven en er iets feestelijks van te maken zoals deze donuts of stroopwafels met muisjes. Deze roze of blauwe kraamhapjes zijn vooral ook simpel want na de geboorte van je kindje heb je natuurlijk geen uren de tijd om in de keuken te staan. Of verras de aanstaande moeder er mee tijdens een babyshower en maak een complete tafel met allemaal lekkere roze en/of blauwe hapjes.

Ps: deze blog is geen aankondiging o.i.d dat ik zwanger ben (ik dacht ik zeg het maar even voordat ik felicitaties krijg), ik vind het super leuk die kleintjes om me heen maar zelf moet ik er (nog) niet aan denken. Of dat gaat komen weet ik niet maar ik vind het nu helemaal prima zo samen met Eric en onze hond Payo. Ik krijg wel vaker voorzichtig de vraag of ik een kinderwens heb en dan vind ik het wel soms een beetje raar om daar ‘nee’ op de antwoorden. Soms denken ze dan dat ik kinderen niet leuk vind, maar dat is niet zo (alhoewel ik ze soms wel vervelend vind haha). En ik zeg nooit nooit maar ik zie het nu en in de toekomst nog niet voor me. Maar voor alle mommy's to be wilde ik wel iets leuks delen op mijn site om aan je visite te serveren, dus doe er jullie voordeel mee :) 

1. Mini donuts met muisjes

Ingredienten
Mini donuts (bijvoorbeeld van de AH)
Water
Poedersuiker
Roze of blauwe muisjes

Bereiding
Meng 2 eetlepels poedersuiker los met een paar druppels water tot een glazuur. Besmeer de bovenzijde van de donuts met een beetje glazuur en bestrooi direct met muisjes.

Tip: Wil je ze van te voren maken dan kun je ze tot een paar uur afgesloten in een bakje bewaren. Wil je ze langer bewaren zet ze dan in de koelkast.

2. Mini stroopwafels met muisjes

Ingredienten
Mini stroopwafels
Reep chocolade
Roze of blauwe muisjes

Materialen
Optioneel: lolliestokjes
Bakpapier

Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie in een kom boven een pannetje met heet water. Doop de stroopwafels voor de helft in de chocolade en leg op een stuk bakpapier en bestrooi met de muisjes. Wil je er een lollie van maken dan doop je het stokje samen met het koekje in de chocolade. Laat de koekjes met chocolade een half uurtje opstijven in de koelkast. Bewaar ze vervolgens in een afgesloten trommel.

3. Kraam cupcakes met muisjes

Ingredienten voor 12 stuks
180 gr boter (kamertemperatuur)
150 gr suiker
180 gr zelfrijzend bakmeel
60 ml karnemelk
3 eieren
1 zakje vanillesuiker

Botercrème:
150 gr poedersuiker
175 gr boter
2 eetlepels water

Materialen
Spuitzak
Muffinbakvorm met papieren vormpjes
Mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker, vanillesuiker en boter romig in een kom. Voeg een voor een de eieren toe en mix er doorheen en mix nog even door tot het beslag wat luchtiger wordt. Voeg de melk toe en mix er ook door. Als laatste voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot deze is opgenomen. Vul de papieren vormpjes in de bakvorm met het beslag tot iets onder de rand. Bak ze in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar in de oven. Zet ze niet te hoog in de oven.

Mix de boter in ca. 5 a 10 min romig met een mixer. Het mengsel moet wit van kleur worden. Mix dan voorzichtig de poedersuiker er door. Laat eventueel iets opstijven in de koelkast. Laat de cupcakes afkoelen. Doe de botercrème in een spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes en bestrooi met muisjes.

Tips: Geen tijd om cupcakes te bakken? Koop dan kant en klare muffins en voorzie deze van een toef botercrème.

Bewaar de cupcakes in een afgesloten bak of trommel. Wil je ze met toef langer dan een paar uur bewaren, zet ze dan in de koelkast en haal ze een paar uur van te voren uit de koelkast.

Andere leuke ideetjes zijn :

  • Lange vingers met glazuur besmeren en bestrooien met muisjes
  • Rocky road met muisjes
  • Soesjes dopen in witte chocolade en bestrooien met muisjes

Zelf zwanger bekijk hier leuke geboortekaartjes voor meisje of jongens

Vind je dit leuk?
0 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Mariëlle 9 augustus 2018 om 21:52

Je hoeft je helemaal niet te verantwoorden ;) Ook hier geen kinderwens, wij hebben onze katjes. En nu ik bijna 40 ben zal het ook zeker niet meer gebeuren ook. Deze kraamhapjes zijn trouwens wel leuk en lekkerder dan beschuit met muisjes :)

Daphne 9 augustus 2018 om 11:54

Haha geen excuses hoor. Dat is gewoon zo. Wij hebben ook vrienden zonder kinderen die onwijs leuk zijn met de kinderen van anderen gelukkig maar :-). Alleen zelf nee, niet zo. Daarbij kunnen mensen met kinderen ook kinderen wel eens heel vervelend vinden dat is dan ook weer uit eigen ervaring.