Chocolade truffels met muisjes

Truffels van chocolate chip cookies met witte chocolade en roze en witte muisjes, leuk om te serveren bij een babyshower of om cadeau te doen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en roer de roomkaas er door. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast of even in de diepvries om op te stijven.

Draai er daarna kleine balletjes van, laat deze ook weer een half uurtje opstijven in de koelkast (of vriezer).

Smelt ondertussen de witte chocolade in een kom au bain marie. Zorg er voor dat de kom tegen de rand van de pan met heet water komt zodat er geen stoom langs kan komen, dit kan weer in de chocolade slaan waardoor hij hard kan worden. Het water in de pan moet ook niet koken maar gewoon heet zijn.

Zet een bord met roze en/of blauwe muisjes klaar. Haal de balletjes uit de koelkast en rol kort door de gesmolten chocolade, haal er uit met een vork. Leg ze meteen in het bord met muisjes en rol ze er doorheen. Leg ze vervolgens op een bord en laat hard worden in de koelkast.

Tips: bewaar de kraamtruffels met muisjes in de koelkast, dan blijven ze wel ongeveer een week goed.

In plaats van roomkaas kun je ook mascarpone gebruiken.

Doe ze in een leuk doosje met strik en geef cadeau.

 

7 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!