Fudge met muisjes

Een makkelijk en lekker zoet hapje voor bij de babyshower of als kraamhapje, leuk als variant op de beschuit met muisjes

Bakrecept 15 min + 2 uur afkoelen

ingrediënten

voor 12 blokjes

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de helft van de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de melk chocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier. Laat dit wat afkoelen. Maak het pannetje schoon en verwarm nu de andere helft van de gecondenseerde melk en smelt hier de witte chocolade in. Giet dit op de laag melk chocolade fudge zodra deze wat steviger is geworden.

  2. Bestrooi de bovenzijde met muisjes. Laat de chocolade fudge afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast. Haal de fudge met muisjes eventueel een half uurtje voor het serveren uit de koelkast zodat hij een beetje zachte kan worden en snijd in blokjes.

Heeft het gesmaakt?
144 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!