5 x makkelijke kindertraktaties

Ieder jaar op 1 januari hebben we nieuwjaarsborrel met Eric’s familie. En die wordt elk jaar groter. Inmiddels rennen en kruipen er een heleboel kids rond. Dus toen ik hapjes ging bedenken hiervoor bedacht ik me dat het ook leuk zou zijn om ook voor hun wat lekkers te maken.

Omdat ik niet mega creatief hierin ben en zelf ook geen kids heb ging ik op zoek op Pinterest naar leuke traktaties. Natuurlijk komt dan de vraag moeten deze traktaties dan ook gezond zijn? Uhm, ja natuurlijk vind ik het goed om iets gezonds uit te delen maar een snoepje op zijn tijd moet ook kunnen dus ik maakte een mix hiervan. En het grappige was dat ik dacht dat iedereen op de spek pijlen zou afvliegen maar de bootjes van meloen waren het populairste en het snelste op.

Ik hoop dat ik jullie met deze traktaties op leuke ideeën breng voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, een traktatie voor op school of om samen te maken op de woensdagmiddag. Of kijk hier voor meer kinderrecepten.

spek-vuurpijl

1. Vuurpijlen van spek

Ingrediënten
Spek in ruitvorm
Ronde spekjes (marshmallows)
Drop veters

Benodigdheden
Prikkers

Bereiding
Prik 2 of meer ronde spekjes aan een prikker. Snijd de ruit spekken doormidden in driehoeken en prik deze bovenop de prikker. Maak met dropveters een knoopje onder de spekjes als lont en knip de slierten op maat. Serveer ze bijvoorbeeld rechtop in een glas of beker.

Bewaar de spek pijlen afgedekt met wat plastic folie.

Dit idee is afkomstig van: www.ladylemonade.nl

watermeloen-bootjes

2. Meloen bootjes – 12 stuks

Ingrediënten
1 mini watermeloen
12 druiven
12 zwarte bessen

Benodigdheden
12 vlaggetjes
12 cocktail prikkertjes

Bereiding
Snijd de watermeloen in vieren en deze vervolgens weer in drieën zodat je 2 ‘bootjes’ hebt. Snijd of lepel wat van het waterige vruchtvlees er uit in een ronde vorm. Prik een druif op een prikker met daarbovenop een blauwe bes. Prik dit ‘mannetje’ op het meloenbootje. Steek er vervolgens aan de andere zijde een vlaggetje in. Serveer ze bijvoorbeeld op een groot blauw bord.

Bewaar de bootjes in de koelkast.

Dit idee is afkomstig van: www.traktatieblog.com

discobanaan-lolly

3. Banaan disco lollies – 12 stuks

Ingrediënten
3 bananen
75 gr chocolade
Disco dip
Optioneel: citroensap

Benodigdheden
Lolly stokjes
Stuk bakpapier

Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie of doe in een magnetron bestendig bakje en verwarm telkens 30 sec tot de chocolade gesmolten is. Zet een bordje met de disco dip klaar een stuk bakpapier. Snijd de bananen in vieren en doop ze tot de helft in de chocolade en laat goed uitdruppen. Haal vervolgens door de disco dip. Leg op het stuk bakpapier en laat hard worden. Besprenkel de bovenkant van de banaan stukjes eventueel met wat citroensap als je ze niet meteen uitdeelt tegen het verkeuren. Steek er een lollieprikker in.

Bewaar de banaan lollies in de koelkast.

Dit idee is afkomstig van beckylipp.blogspot.nl

dolfijn-fruitbeker

4. Dolfijnen fruitbekers  - 4 stuks

Ingrediënten
4 bananen
1 bakje druiven
1 bakje blauwe bessen

Benodigdheden
4 plastic bekers
Stift
Mesje

Bereiding
Snijd met een mesje een horizontaal sneetje in het steeltje van de banaan. Teken met een stift oogjes op de banaan. Doe een besje in zijn ‘bekje’. Zet de banaan dolfijnen in de bekers en vul ze verder met druiven en blauwe bessen.

Dit idee is afkomstig van craftyrecipes.com

5. Ontbijtkoek stoplichten – 8 stuks

Ingrediënten
4 plakken ontbijtkoek
Smarties (rode, oranje en groene)
1 eetlepel chocolade pasta

Benodigdheden
8 rietjes of stokjes

Bereiding
Snijd de plakken ontbijtkoek doormidden zodat je 2 rechthoekige stukken krijgt. Steek voorzichtig een rietje of stokje in de onderkant. Doe een beetje chocolade op een zijde van de smarties en plak deze op de ontbijtkoek als een stoplicht.

Bewaar de ontbijtkoek stoplichten afgedekt onder plastic folie om uitdrogen tegen te gaan. Tip: prik de stoplichten in een doos en knutsel er een weg op en/of doe er een speelgoed autootje bij als cadeautje.

Dit idee is afkomstig van: levenmetliv.blogspot.nl

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel