M&m koekjes

Leuk om met de kids te maken; lekkere koekjes met krokante buitenzijde en kleurrijke m&m's
Ingrediënten
110 gr zachte boter
100 gr bruine basterdsuiker
1 ei
1 theel vanille extract
130 g bloem
3 eetl maizena
½ theel bakpoeder
Snufje zout
200 gr m&m’s
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
Mixer
 
Bereiding
Doe de boter met de basterdsuiker in een grote beslagkom en klop met mixer tot een romige massa. Kluts het ei in een schaaltje en haal eventueel stukjes eierschaal er uit. Mix het ei en het vanille extract door het botermengsel. Meng in een andere kom de bloem, maizena, bakpoeder en een snufje zout met een lepel door elkaar. Voeg het meelmengsel bij de boter en mix nog een minuutje door tot je geen stukjes meer ziet zitten.
m&m_koekjes01
Schep met een houten lepel 2/3 van de m&m’s er door en zet het beslag een half uur in de vriezer. Hierdoor kun je straks makkelijk koekjes vormen. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Haal het beslag uit de vriezer en schep ongeveer een halve eetlepel in je handpalm. Druk een beetje plat en leg daarna op het bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes omdat ze in de oven nog een stuk groter worden.
m&m_koekjes04 
Als je klaar bent schuif je de bakplaat in de oven. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten totdat ze goudbruin zijn. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog steeds zacht aan de bovenzijde. Hierdoor kun je makkelijk nog wat extra m&m’s er in drukken en de koekjes versieren. Laat ze daarna afkoelen op de bakplaat. Als ze afgekoeld zijn worden ze hard en kun je ze makkelijk met een spatel van de bakplaat afhalen. Bewaar ze in een afgesloten koekjestrommel.
 
152 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.