De lekkerste alcoholvrije cocktails in een boek

Naast een lekker hapje houd ik uiteraard ook van een lekker drankje. Dus toen ik de vraag kreeg van Bart en Caroline van Cocktailicious om een aantal van hun cocktails te komen proeven voor in hun nieuwe boek zei ik daar natuurlijk ja op.

Gelukkig waren het alcoholvrije cocktails anders had ik aan het einde van de dag een probleem gehad ;). En ik moet eerlijk zeggen dat ik de alcohol ook helemaal niet heb gemist. Elke cocktail was een feestje om te zien en te proeven, heerlijk! Van de Pineapple Flirt tot aan de Long island peach tea en de Elderflower Nojito.

Deze zomerse drankjes bewijzen dat alcoholvrije cocktails helemaal niet saai hoeven te zijn. En dat als je zwanger bent, zoals Caroline, dit niet hoeft te betekenen dat je met een feestje of BBQ aan het fris of water hoeft. Er is genoeg keuze, in het boek staan 30 lekkere en spectaculaire alcoholvrije cocktails. En om deze zomer bikini (of zwembroek) proof te zijn staan er ook 5 verfrissende suikerarme cocktails in zonder toegevoegde suiker.

Eric heeft de foto’s gemaakt die in het boek staan en daar ben ik stiekem ook wel heel trots op. En tussen het cocktail drinken door heb ik me ook nog een beetje bemoeid met de styling. En het resultaat is echt heel mooi geworden. Telkens als ik de foto’s en de recepten zie krijg ik er zin in!

En ik mag ook nog één receptje delen met jullie, namelijk mijn favoriet de Tropicana Colada. De andere 29 recepten vind je in het boek.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Henriëtte 26 augustus 2016 om 13:52

Inderdaad leuke recepten!!

Liselot 9 juli 2016 om 01:02

Sowieso pina colada! Maar aangezien ik slecht tegen alcohol kan moet ik altijd stoppen na twee drankjes. Too bad voor een cocktaillover. Dit boek is dan ook meer dan welkom! :-)

Barbara 8 juli 2016 om 21:12

Ik ben opzoek naar een alternatief voor de cocktails die licor 43 bevatten. Dat is zo lekker die superzoetheid!

fleur 8 juli 2016 om 15:25

mijn favoriete cocktail is een alcoholvrije mojito met water+limoensap+basterdsuiker en een klein beetje citroen

Edith 8 juli 2016 om 02:29

Mijn favoriete cocktail is de classiker .... Mojito . Maar nu ik paar dagen terug bevallen ben van een prachtige zoon is een alcoholvrij cocktail de beste optie voor mij maar ook voor mijn broer die een zware alcohol allergie heeft ( ideaal voor bij het kraam bezoek) :)

Melissa 7 juli 2016 om 23:00

Een mojito! mmmm lekker met ijsblokjes met ene stukje munt erin. Dan wordt het ook een topavond!

Cindy 7 juli 2016 om 20:02

Heb laatst in Spanje cocktail margarita gedronken , mmmhhh , maar wil graag de cocktails uit jullie alcoholvrije boek uit proberen ??

Anne 7 juli 2016 om 19:56

? ❤ Mojito ❤?

Robin Bakker 7 juli 2016 om 18:41

Mijn keuze gaat toch wel uit naar de Tropical Sea Breeje.... Kokos rum (1 deel) Cranberry juice (1,5 deel) Ananassap (1,5 deel) Limoentje of stukje ananas als garnering Ijsblokjes, kokos rum, cramberrysap en ananassap in een shaker en even flink shaken. Giet het in een glas naar keuze en maak het af met de garnering. Proost......Op een mooie, warme zomer.

vera deijk 7 juli 2016 om 18:16

Mijn favoriete cocktail in de sex on the beach of de cosmopolitain. Oftewel hoe zoeter hoe beter. Het lijkt me super leuk om het boek te winnen, zelfgemaakt is (bijna) alles lekkerder immers. En ook nog eens zonder alcohol, dus is er niet eens een bob nodig, ideaal!

Lydia Haze 7 juli 2016 om 16:52

baileys banana colada. Lekker drankje voor een zwoele zomeravond ?

Manoux 7 juli 2016 om 16:03

Mijn favoriete cocktail... Men neme: mijn gezinnetje met een vleugje vrienden en familie. Een scheut relaxte loungemuziek. Een stukje prachtige natuur, lachsalvo's (niet te zuinig), iets lekkers binnen handbereik en zorg dat je altijd een gevuld glas in je hand heb. En vergeet het parasolletje niet (tegen de zon)! Ik noem het: Q-tail! ;-)

Ruth de Wild 7 juli 2016 om 15:57

Lijkt me fantastisch zo'n boek! Ik ben nu zwanger en zeker met zomers weer, dan wil je wel eens wat anders drinken!

Debbie 7 juli 2016 om 15:48

Mijn favoriete cocktail is pina colada mmmmm. Heerlijk zoet en tropisch, nu de zomer nog ;)

Hellen van Lankvelt 7 juli 2016 om 15:41

mijn favoriete drankje is mojito lekker voor de zomeravonden

Laura Engels 7 juli 2016 om 15:19

Pina Colada! Traditiegetrouw dag 1 als onze vakantie start drink met mijn man samen een Pina Colado. Dan is onze vakantie echt begonnen!

Petra gielen 7 juli 2016 om 15:03

Mijn favoriet?? Een mocktail met watermeloen, limoen, cranberrysap en diksap appel....hmmmmmm...en voor de kraamvrouwen waar ik kraam zou ik heeeeeel graag zo'n leuk receptenboek willen winnen! Leuk, zo'n alcoholvrije cocktail om de geboorte van je kindje mee te vieren!

Simone 7 juli 2016 om 14:57

Mijn favoriete cocktail is toch de klassieker Mojito! Heerlijk fris voor op het strand, of lekker in het zonnetje op het terras. Hoewel deze mijn favoriet is, geef ik toch eerder de voorkeur aan een Virgin drankje, dus zonder alcohol, eigenlijk veel lekkerder! ;)

Wendy Neessen 7 juli 2016 om 14:52

Jaaa leuk een boek vol met inspiratie voor lekkere cocktails!! ? Mijn favoriete cocktail is de Strawberry Daiquiri. De lekkerste is die van het Hard Rock Café. Het leuke is dat ze 'm dus overal ter wereld hebben én dat er ook nog een alcoholvrije variant is, wel handig destijds tijdens mijn zwangerschap! Ik heb nog nooit een cocktail geproefd die zo lekker is dan deze.. misschien in jouw boek? Wie weet!

Stephanie 7 juli 2016 om 14:49

Mijn favoriete cocktail is de piña colada en de splitje. Lekker zomers :)

Maritha Hoogeveen 6 juli 2016 om 23:25

Helaas kan ik niet zeggen wat mijn favoriete cocktail is. Wanneer er iets te proeven is, is het alleen maar met alcohol. Aangezien ik absoluut niet tegen alcohol kan, zal ik het ook niet gaan proeven. Wel vraag ik er altijd naar, maar dan hebben ze het niet. Het is me al een paar keer overkomen bij bijvoorbeeld een Ladies Night, op beurzen, in het winkelcentrum ed. Een boek vol heerlijke recepten zou me heel goed uitkomen. Kan ik ook eens wat lekkers klaarmaken, en een ander en mezelf voorzien van een alcohol vrije cocktail.

Ewa Wac 6 juli 2016 om 19:22

Ik drink nooit drankjes , zou ik graag willen leren om mijn familie of ook vrienden te verassen en misschien ga ik zelf proeven , wie weet . groetjes

bianca 6 juli 2016 om 14:29

Ik ben zelf helemaal gek op de pina colada. Ik maak hem zelf regelmatig zowel met alcohol als alcohol vrij. Ook als we op vakantie zijn drink ik deze cocktail graag. Als ik deze cocktail zelf maak wordt ie wel elke keer anders. De ene keer doe ik er wat citrusvruchten bij in en soms maak ik hem ook met wat stukje kokos.

Jolanda 6 juli 2016 om 10:10

YES please! Als de zomer dan al niet naar ons toe wil komen moeten we de zon toch zelf in huis halen en hoe kan dat beter dan met zo'n heerlijke (tropische) coctails. Ik zou het boek dus heel graag winnen ja, heerlijk experimenteren

Norayda pablo 5 juli 2016 om 14:41

Ik vind mojito lekker of apricotbrandy ik ben al ingeschreven bij lekkere recepten

Monique 5 juli 2016 om 14:22

Vorig jaar op een bruiloft voor t eerst een Caipirinha gehad, en ik was óm. Een superlekker drankje bestaande uit Cachacha, limoensap, partje limoen, rietsuiker en crushed ice. Maar ik krijg altijd slaap van alcohol dus ik zou heel graag jullie receptenboekje willen hebben! Gezellig meedoen zonder dat nadeel!

Karlijno 5 juli 2016 om 13:17

Mijn favoriete cocktail is een BBC. Een lekkere cocktail met banaan :) Ik heb zelf nooit zoveel inspiratie als het op cocktails aankomt en met dit kookboek kan de hele familie meedrinken. Dit kookboek zou dus heel goed van pas komen!

Owen 5 juli 2016 om 12:51

Ik heb geen favoriete cocktail aangezien ik die nog niet mag drinken. (13 jaar) ik heb mijn eigen website en ik zou en heel graag dit boek willen winnen on misschien wat inspiratie op te doen :) ik hoop dat ik win Groetjes Owen

Stijn 4 juli 2016 om 18:17

Super een receptenboekje met alcoholvrije dranken! Het is altijd zoeken om een lekker alcoholvrij alternatief te zoeken voor mijn vrouwtje die momenteel borstvoeding geeft. Zelf ben ik gek van een lekkere gin-tonic.

julia van empel-stamate 4 juli 2016 om 14:51

heb ik nog niet een favoriete cocktail. zou het boekje graag willen winnen om de 30 recepten uit te proberen.

Marije de Graaf 4 juli 2016 om 14:15

Ik ben enorm fan van limoncello! Zo nu en dan probeer ik weer wat nieuws, toevallig een tijdje geleden de strawberry cheescake van cocktailicious uitgeprobeerd, lekker hoor! Hoe dan ook, mijn favoriet blijft toch wel de limoncello scroppino voor in de zomer, heerlijk fris en super lekker! Mijn vriend is niet zo'n grote cocktail fan, hij ontwaakt altijd met een fikse hoofdpijn de day after ;). Misschien wordt het eens tijd hem een alchoholvrije cocktail voor te schotelen!!

Désirée van der Wal 4 juli 2016 om 14:12

Strawberry cheesecake is wel een van de favorieten. Maar ik heb lang niet altijd zin in een alcoholisch drankje, dus ik ben wel heel benieuwd naar deze 30 alcoholvrije cocktail recepten!

Kimberly 4 juli 2016 om 14:03

Eerlijk gezegd heb ik nog geen favoriete cocktail omdat ik deze nooit drink. Ik drink bijna geen alcohol dus dit is de ultieme oplossing om een lekkere cocktail te maken zonder dat daarbij alcohol komt kijken. Heb nu al zin om ze uit te proberen!

Brenda 4 juli 2016 om 08:18

Ik wil graag het boek winnen. Omdat eerlijk gezegd geen idee wat een lekkere cocktail is. Dus dat boek komt dan goed van pas. Dan kan ik zeggen wat ik lekker vind.

Danielle 4 juli 2016 om 07:36

Mmm?wat zien die cocktails er lekker uit ????!Die mag ik ook drinken tijdens mijn ??????zwangerschap. Laat de zomer nu echt maar komen!!!☀️ En anders zorgen deze drankjes wel voor een zomers gevoel!!!???☀️⛱

Jolanda 3 juli 2016 om 22:18

Vóór mijn lieve dochter zodat ze weet dat ze niet saai is wanneer ze géén alcohol drinkt!

Kim 3 juli 2016 om 20:34

Stawberry daiquiri. Doet me elke keer weer denken aan de eerste vakantie samen in Bulgarije, inmiddels alweer 3 jaar terug!

Marissa Hendriks 3 juli 2016 om 19:37

Strawberry daiquiri, mmm een heerlijk drankje na een lange dag op het strand!

Marieke 3 juli 2016 om 19:28

Laatst een cocktailworkshop gehad en daar (alcoholvrije) cocktails leren maken. Mojito was mijn favoriet!

Louise 3 juli 2016 om 19:22

Ik ben 9 juli jarig en zou mijn gasten graag en alcoholvrije cocktail willen aanbieden.

Mirjam 3 juli 2016 om 18:02

Toch wel de moijto, nu zonder alcohol aangezien ik zwanger ben ?

Melissa Ritsema 3 juli 2016 om 17:13

Mijn favoriete cocktail is the lipstick red! Deze drink ik altijd met mijn vriendinnen als we gaan bijkletsen maar we zeggen telkens tegen elkaar dat we weer is andere cocktails willen uitproberen maar zonder een leuk boek komen we niet ver eerlijk gezegd... lijkt me een onwijs leuk boek ook hoe hij is vormgegeven!

Yvon van der Velde 3 juli 2016 om 16:49

Een cocktail op basis van fruit en vruchtensap. Namen zeggen mij helaas niets!

Diana 3 juli 2016 om 16:12

Ik vind mojito toch wel een favoriet. Maar ik ben vaak de BOB op feestjes en dan zou een alcoholvrije cocktail super lekker zijn. Toch een feestje in je glas en met een veilig gevoel weer de weg op!

Rosita Stolte 3 juli 2016 om 15:57

Mét alcohol is de Strawberry mojito. Met vriendinnen dé favoriet om zelf te maken. Zonder alcohol is mijn favoriet de Nojito met vlierbloesemsiroop tonic munt en citroen. Een heerlijke frisse dorstlesser!

W. Roest 3 juli 2016 om 15:42

Mijn favoriet is pina colada. Geen idee hoe je deze zonder alcohol maakt. Ben gek op cocktails maar slik veel medicijnen dus mag geen alcohol. Dus alcoholvrije cocktails wil ik graag maken ☺

S van Dam 3 juli 2016 om 15:42

Mijn favorite cocktail is heel simpel, maar juist daarom zo lekker. Glas melk met likeur 43 en verder niks meer aan doen.

Willeke 3 juli 2016 om 15:40

De Caipirinha, zowel met als zonder alcohol erg lekker.

Michelle 3 juli 2016 om 15:25

De aardbei daquiri (met en zonder alcohol) is mijn favoriet! Heerlijk fris, fruitig en geeft een zomers gevoel! Ik ben groot fan van leukerecepten.nl en hoe leuk zou het zijn om de mensen waar een graag voor kook te verrassen met een mooi gerecht met bijpassende cocktail, zonder alcohol! De meeste familie en vrienden wonen helaas niet in de buurt, dus met liefde houd ik rekening met de bob :))

Cindy 3 juli 2016 om 15:24

Sex on the beach en Bellinini

Magda 3 juli 2016 om 15:23

grasshopper: cocktail 20 ml creme de menthe 20 ml witte creme de cacao 7 gr slagroom 1 mok gevuld met ijs Meng de creme de menthe, witte creme de cacao, room en ijs in een cocktailshaker. Sluit de cocktailshaker goed af en schud de drank tot deze goed gekoeld is. Schenk door een zeefje in een cocktailglas.

Milou van Hal 3 juli 2016 om 15:05

Strawberry daiquiri blijft mijn favoriet, een heerlijk frisse en zoete cocktail!

elly 3 juli 2016 om 15:02

Coktails zonder alcohol vindt ik heerlijk , maar je kan er maar weing van vinden op internet .toch apart de Coktails en als je met een groep bent kun je toch nog mee doen ook al ben je de bob , daarom wil ik dit wek winnen

Janneke 3 juli 2016 om 14:57

Ik drink het liefst gintonic, maarja, 5 maanden zwanger, en frisdrank en water verveelt nu wel..

Larissa Bel 3 juli 2016 om 14:49

Ik ben sinds vorige zomer gek op de alcoholvrije watermeloen mojito! Heerlijk verfrissend met watermeloen, munt, limoen en bruisend water! Mmmmm.....laat die hitte maar weer komen!

nancy 3 juli 2016 om 14:47

Mijn favoriet is de Banana Colada, heel makkelijk, alles in de blender, en in een cocktailglas doen met een schijf ananas als garnering op het randje van je glas... heerlijk, voor mij echt vakantie gevoel. 1 kopje gemalen ijs 1 banaan 60 ml ananassap 30 ml kokosroom

Anne Broeze 3 juli 2016 om 14:46

Ik ben normaal gek op de mojito, niet te zoet en lekker fris. Nu ik zwanger ben is het voornamelijk water en (ijs)thee.. En inderdaad bij feestjes en bij de bbq kom ik dan niet veel verder! Dit boek zou een uitkomst zijn, voor nu en de toekomst aangezien ik dan toch ook vaker de bob zal zijn met feestjes als de baby er eenmaal is! Ik kom meestal niet verder dan wat jus met ijs en een parasolletje? dus wat recepten voor heerlijke non alcoholische cocktails zouden erg welkom zijn!!

Sharon Hendriks 3 juli 2016 om 14:25

Bosvruchten Prosecco Cocktail jammieeeee

cynthia van den hee 3 juli 2016 om 10:03

Mojito vind ik echt heerlijk, het ultieme zomergevoel. Ook de versie zonder alcohol is heerlijk. Tijdens mijn huidige zwangerschap heb ik deze leren kennen en is zeker een aanrader.

Roxanne 3 juli 2016 om 09:42

Mijn favoriete cocktail is de Amaretto Sour! Na een drukke werkdag smaakt deze cocktail echt heerlijk! De zachte smaak zorgt ervoor dat je weer even op andere gedachten komt :)

Denise 2 juli 2016 om 16:47

Ik ben echt helemaal fan van tequilla sunrise! Zo lekker verfrissend. Toen ik 2 jaar geleden op vakantie ging naar turkije heb ik hiermee kennis gemaakt, ook omdat ik toen voor het eerst alcohol mocht drinken, hihi ;) en nu elka vakantie weer geniet ik er zo van. En overal vindt je weer andere cocktails, altijd weer een feestje om te proeven van dingen die je nog niet kent!

Kelly 2 juli 2016 om 14:21

Voor mij blijft mijn absolute topper de pina colada! Ik heb die leren kennen op mijn allereerste reis naar de Dominicaanse republiek ! Als ik nu op reis ga, drink ik overal deze overheerlijke cocktail , mmmmm doet me denken aan dat eilandje waar de reclame van Bounty werd opgenomen mmmm echt een zomer- vakantiecocktail...

jantine van Ommen 2 juli 2016 om 14:06

Ik ben gek op cocktails! De pina colada is veruit mijn favoriet. Ik vind het altijd erg leuk om op vakantie deze cocktail (en andere ook hoor) te bestellen en dan te proeven hoezeer ze toch per land of zelfs bar kunnen verschillen. Echter helaas is een alcohol houdende drank iets wat ik nu moeten laten staan aangezien in zwanger ben. Een fantastische reden natuurlijk om hem te laten staan maar een heerlijke alcholvrije cocktail is meer dan welkom!

Merel 2 juli 2016 om 00:28

Alcohol en alcoholvrije cocktails zijn erg leuk om te maken! Zelf doe ik de hotelschool en zo'n lesje dat oefenen vind ik onwijs leuk! Mijn kennis over cocktails is daar in tegen niet heel groot haha, gelukkig word ik 10 juli zelf 18 en ga ik op mijn verjaardag een borrel houden! Cocktails drinken en lekkere hapjes eten met mijn familie en vrienden, is denk één van de leukste manieren om een verjaardag te vieren! Mijn favoriete cocktail is de 'Cosmopolitan'. Alcoholvrije cocktails zijn op mijn borrel meeer dan welkom om mijn nichtjes te kunnen geven :)

linda lambrechts 1 juli 2016 om 20:31

hugo elderflower vind ik fantastisch ik hou zo van vlierbloesem dat ik de siroop zelfs met gewoon plat water meng en meeneem naar het werk. Ik drink af en toe alcohol dus ben ik wel benieuwd welke alcoholvrij recepten er zijn.

Anouk 1 juli 2016 om 19:09

Ik denk dat mij favoriete cocktail dan toch sinas met bacardi razz is: dan smaakt het naar een raketijsje :) Lekker zomers ^^

Anna S. 1 juli 2016 om 15:01

Wat een leuke een kleurrijke blog!! Mijn favoriet is dan toch wel de Blue Lagoon.. alleen de kleur al maakt me erg gelukkig! Doet me altijd denken aan een tropisch eiland met een prachtige blauwe zee.. heerlijk om even mee weg te dromen op grijze dagen als vandaag. Ben erg benieuwd naar het boek!

Kelly 1 juli 2016 om 13:47

Mijn favoriete cocktail is de Nada Colada. Deze drink ik het liefst op een hete zwoele zomeravond. Jammer genoeg hebben we deze nog niet gehad. Ik maak het altijd verse mango omdat mango lekker zoet is. Je kunt de Nada Colada natuurlijk ook maken met ananas of aardbeien. Gebruik dus vers fruit met kokosmelk en evt een beetje vloeibare room in de blender. Shaken tot het vloeibaar is en schenken in een groot glas gevuld met ijs. Het boek gaat dus zeker goed van pas komen als de zon straks begint te schijnen!

Dana 1 juli 2016 om 12:21

Mijn favoriete cocktail is de caipirinha, waarvan de lekkerste te vinden is op het Kaapverdiaanse eiland Sal! Daar werd deze (door Brazilianen dan wel) met liefde en passie gemaakt in een vierkant hutje van 1 bij 1 aan het strand. Ga je naar Sal, dan kan ik dat tentje ook aan iedereen aanraden! Inmiddels eet ik veel suikervrij en daarom lijkt mij het boek met alcoholvrije cocktails een leuke uitdaging om uit te proberen!

Anna 1 juli 2016 om 08:09

Mijn favoriete cocktail is de pinacolade. Benieuwd naar de cocktails zonder alcohol dan kan ik ze nog vaker drinken

Vanwynsberghe Katrijn 30 juni 2016 om 23:50

Mijn favoriete cocktail is Mojito Passion. Schep het vrucktvlees van een halve passievrucht in een glas samen met een halve limoen in partjes. Druk het sap uit de limoen. Overgiet met 50 ml witte rum. Vul het glas met gecrusht ijs en vul aan met spuitwater tot net niet vol. Doe er 2 el passievruchtensiroop of tropicalsiroop van teisseire bij. Snij de andere helft van de passievrucht in 2 en leg bovenop de cocktail om af te werken. Serveer met een rietje.

Amanda 30 juni 2016 om 22:06

Pinacolada is nummer 1!!

Maris 30 juni 2016 om 21:48

Mijn favoriete cocktail is de Hugo Elderflower; als je geen alcohol mag drinken zoals ik en iedereen het toch heeft over het zomerdrankje van het jaar; Hugo dan moet je creatief zijn :-)

Silvia 30 juni 2016 om 21:48

Wat zien die foto's er geweldig uit zeg!!! Al het heerlijke zomerfruit, daar kan ik zo van genieten. Een boek met cocktailrecepten, die ontbreekt nog in mijn boekenkast. In augustus ben ik jarig en zou graag mijn gasten willen verrassen met een heerlijke cocktail. Mijn favoriet is toch wel de strawberry daiquiri. Ben benieuwd of daar ook een alcoholvrije variant van in de buurt komt. Momenteel probeer ik mijn suikerinname te beperken, zag op de cover dat daar ook 5 recepten mee zijn ontwikkeld, ben benieuwd!

Marieke 30 juni 2016 om 21:31

Lijkt me geweldig om te winnen, met alcohol weet ik genoeg variaties, maar zonder nog niet. Mijn favoriet hebben we zelf bedacht en is dus niet gewoon verkrijgbaar in de bar, wij noemen het de monster cocktail. 1 deel pisang ambon, 1 deel blue curaçao en aanvullen met ananassap. Krijgt een geweldige groene kleur!