Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chai tea latte maken

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Chai kruidenmix

Bereiding

 Maak eerst de chai kruidenmix door alle specerijen te mengen in een schaaltje. Doe 400 ml van de melk in een pannetje en voeg de chai kruidenmix, vanille extract en maple syrup toe.

 Roer dit goed door met een garde. Verhit dit op het vuur totdat deze warm is, laat hem niet koken. Zodra de melk warm is, voeg het thee zakje toe en laat circa 5 minuten trekken.

 Doe de overige 100 ml in een melk opschuimer en schuim dit op. Verwijder het theezakje uit de melk en verdeel de melk over twee glazen. Maak af met het melkschuim.

 Tip: Heb je geen melk opschuimer? Dan kun je ook alle melk in een pannetje opwarmen. Je kunt ahornsiroop ook eventueel vervangen door agavesiroop.

Chai latte

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×