Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Chai tea latte maken

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Ingrediënten
Chai kruidenmix

Bereiding

 Maak eerst de chai kruidenmix door alle specerijen te mengen in een schaaltje. Doe 400 ml van de melk in een pannetje en voeg de chai kruidenmix, vanille extract en maple syrup toe.

 Roer dit goed door met een garde. Verhit dit op het vuur totdat deze warm is, laat hem niet koken. Zodra de melk warm is, voeg het thee zakje toe en laat circa 5 minuten trekken.

 Doe de overige 100 ml in een melk opschuimer en schuim dit op. Verwijder het theezakje uit de melk en verdeel de melk over twee glazen. Maak af met het melkschuim.

 Tip: Heb je geen melk opschuimer? Dan kun je ook alle melk in een pannetje opwarmen. Je kunt ahornsiroop ook eventueel vervangen door agavesiroop.

Chai latte

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.