Chai tea latte maken

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Drankjes 10 min

ingrediënten

voor 2 stuks

Chai kruidenmix

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de chai kruidenmix door alle specerijen te mengen in een schaaltje. Doe 400 ml van de melk in een pannetje en voeg de chai kruidenmix, vanille extract en maple syrup toe.

  2. Roer dit goed door met een garde. Verhit dit op het vuur totdat deze warm is, laat hem niet koken. Zodra de melk warm is, voeg het thee zakje toe en laat circa 5 minuten trekken.

  3. Doe de overige 100 ml in een melk opschuimer en schuim dit op. Verwijder het theezakje uit de melk en verdeel de melk over twee glazen. Maak af met het melkschuim.

  4. Tip: Je kunt ook kant-en-klare of zelfgemaakte chai kruidenmix gebruiken voor dit recept. Gebruik ongeveer 3 theelepels of meer naar eigen smaak van de chai kruiden.

  5. Heb je geen melk opschuimer? Dan kun je ook alle melk in een pannetje opwarmen. Je kunt ahornsiroop ook eventueel vervangen door agavesiroop.

Heeft het gesmaakt?
127 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.