Zelf hamburgers maken

 
Houd je net als ik van een goeie stevige burger? Lees dan snel verder want ik deel hier mijn favo burger recept met jullie. Het fijne aan zelf burgers maken is dat je zelf de smaak bepaald. Voeg bijvoorbeeld een rood pepertje toe voor een pittige smaak of een beetje mosterd of ketjap voor wat extra smaak.
 

Extra tips:

  • Deze burgers zijn geschikt om in de pan te bakken of voor op de BBQ.
  • Vorm de burgers met je hand of gebruik een hamburgerpers of een plastic ring met folie.
  • Ga tijdens het bakken niet met een spatel op het vlees drukken of met een vork er in prikken want daardoor gaan de sappen verloren die de burger juist sappig houden.
  • Draai de burgers niet steeds om maar bak ze 3 tot 5 min aan een zijde en draai ze daarna om en bak de andere kant gaar.
  • In deze blog met 10 x hamburger recepten vind je voor lekkere toppings en variatie tips!

Recept 6 tot 8 hamburgers

Ingredienten
1000 gr rundergehakt of half om half gehakt
1 uitje
2 eieren
50 tot 75 gr paneermeel
2 eetlepels ketchup
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
1 theelepel gedroogde peterselie
flinke snuf peper
1 theelepel paprikapoeder (voor een pikantere versie cayenne of chilipoeder)
 
Bereiding
Hak het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan het gehakt. Voeg ook de rest van de ingrediënten toe en meng dit met je handen voor het gehakt.
 

Verdeel het gehakt in 6 tot 8 porties en vorm er burgers van. Dit kan met je handen maar ook met een pers. Verhit de barbecue of een koekenpan en bak de burgers in ca 8 minuten mooi bruin en gaar. Bak ze niet te lang want dan worden ze droog.

Vind je dit leuk?
160 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel