Pasteibakjes zelf maken + video

Tot een paar weken terug wist ik niet dat je heel makkelijk zelf pasteibakjes kunt maken. Ik had er ook niet echt over nagedacht want ik kocht ze altijd kant en klaar in de supermarkt. Maar zelf maken is leuker en lekkerder!

Je hebt eigenlijk maar 1 belangrijk ingrediënt nodig en dat is bladerdeeg. Ik had een verse rol bladerdeeg gekocht bij de AH, uit de koeling. Maar je kunt ook 8 bladerdeegvellen uit de vriezer aan elkaar maken. Verder is er nog een eitje nodig om het bladerdeeg mee te bestrijken voor een mooi kleurtje.

Wat ook leuk is om in plaats van een rondje andere figuren uit het bladerdeeg te snijden. Zo kun je voor de kerst bijvoorbeeld een kerstboom of ster uit snijden. Of een vierkantje, wat chic en praktisch is want dan houd je minder bladerdeeg over. Maar ook met deze restjes kun je iets leuks maken zoals deze gevulde bladerdeeg sterren of bladerdeeg met geitenkaas hapjes.

Zelf zou ik niet aanraden om deze bakjes al een dag van te voren te bereiden. Je hebt dan kans dat ze al iets zachter beginnen te worden. Wel kun je ze nog even een paar min in de oven zetten om op e warmen. Volgende week komt het recept en video voor paddenstoelenragout online. Mocht je al eerder aan de slag willen gaan dan kun je ook deze heerlijke ragout met kip maken. Have fun!

O ja en vergeet je niet te abonneren op mijn Youtube kanaal! Elke donderdag komt er een nieuwe kookvideo online.

Recept pasteibakjes

BIJGERECHT – 20 MINUTEN + 20 OVENTIJD – 4 STUKS

Ingredienten
1 rol bladerdeeg (of 8 losse plakjes)
1 ei (om te bestrijken)
Eventueel een beetje bloem

Materialen
Bakplaat met bakpapier
Ronde uitsteekvorm 7 cm & 4 cm,
Kwastje

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Rol het deeg uit en druk met de grote uitsteekvorm 15 rondjes er uit. Laat er 4 heel en druk bij de andere 11 met de kleine ronde vorm cirkels uit het midden. Leg de 4 hele rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk deze met een beetje van het losgeklopt eitje. Prik er met een vork wat gaatjes in. Leg dan een laag cirkelranden er op en bestrijk weer met ei. Herhaal dit nog 2 keer. Als je een laatste cirkel te kort komt snijd je deze handmatig uit het deeg. Leg ook de kleine rondjes (dekseltjes) op de bakplaat en bestrijk alles nogmaals met ei. Bak ze in 20 tot 25 minuten krokant.

Vind je dit leuk?
21 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Roelen Francois 13 december 2020 om 13:52

mijn koekjes vallen altijd in elkaar

Patrick 22 maart 2018 om 20:54

Ik ga het morgen met mijn dochter proberen.

haret 10 december 2016 om 19:24

Ik hou van jouw recept