Bladerdeeg met geitenkaas hapjes

Super simpel bladerdeeghapje gevuld met geitenkaas, walnoot en honing, lekker bij de borrel!
Ingrediënten
12 kleine rondjes zachte geitenkaas (200 gram)
3 plakjes bladerdeeg
1 eetl honing
12 walnoten
Boter om in te smeren
Optioneel: beetje melk of ei om te bestrijken
 
Materialen
Mini muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vellen bladerdeeg twee keer doormidden zodat er 4 vierkantjes ontstaan, prik er wat gaatjes in met een vork. Vet de muffinvormpjes in en leg in elk vormpje een stukje bladerdeeg en druk deze er zchtjes in.
 
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
 
Leg in het midden een rondje geitenkaas en druk deze r goed in, bestrijk de randen eventueel met een beetje melk voor een mooie glans. Duw de walnoot zachtjes in de geitenkaas. Zet de geitenkaashapjes ongeveer 15 – 20 minuten in de oven totdat ze krokant en licht bruin zijn. Het bladerdeeg kan wat omhoog komen maar zakt later ook weer wat in. Druppel de honing er over zodra ze uit de oven komen.
218 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.