Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Bladerdeeg met geitenkaas hapjes

Super simpel bladerdeeghapje gevuld met geitenkaas, walnoot en honing

Ingrediënten
12 kleine rondjes zachte geitenkaas (200 gram)
3 plakjes bladerdeeg
1 eetl honing
12 walnoten
Boter om in te smeren
Optioneel: beetje melk om te bestijken 
Materialen
Mini muffinvorm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vellen bladerdeeg twee keer doormidden zodat er 4 vierkantjes ontstaan, prik er wat gaatjes in met een vork. Vet de muffinvormpjes in en leg in elk vormpje een stukje bladerdeeg en druk deze er zchtjes in.
 
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
Bladerdeeg met geitenkaas hapjes 01
Leg in het midden een rondje geitenkaas en druk deze r goed in, bestrijk de randen eventueel met een beetje melk voor een mooie glans. Duw de walnoot zachtjes in de geitenkaas. Zet de geitenkaashapjes ongeveer 15 – 20 minuten in de oven totdat ze krokant en licht bruin zijn. Het bladerdeeg kan wat omhoog komen maar zakt later ook weer wat in. Druppel de honing er over zodra ze uit de oven komen. 
 
Beoordeling (105 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel