Feestelijke sandwich prikkers

Niet alleen het kerstdiner is een hoogtepunt maar ook de kerstlunch of brunch mag feestelijk en uitgebreid gevierd worden. Want vaak ligt de focus op het avondeten tijdens de kerstdagen maar de lunch vind ik net zo belangrijk en is vaak net zo leuk en gezellig.

Daarom deel ik deze feestelijke sandwich prikkers met jullie. Deze zijn makkelijk te maken en leuk om te serveren bij de lunch. Ze zijn weer eens iets anders dan gewone broodjes en ook de kids smullen zo lekker mee. En wellicht willen ze ook wel een handje helpen met het maken van de prikkers.

Een ding wat alle drie de prikkers met elkaar gemeen hebben is de aardbeienjam van Hero. Deze is lekker fruitig van smaak en combineert zowel lekker bij zoet als hartig. En wist je dat je met de smaken jam van Hero een heel kerstmenu kan maken van ontbijt tot dessert? Niet alleen ik ging daarom aan de slag met mijn favoriete smaak jam maar ook Mariette die een heerlijk ontbijtreceptje heeft bedacht en Sabine die aan de slag ging met het voorgerecht. Vervolgens gaat Pauline verder met het hoofdgerecht en sluit Laura het menu af met een dessert met jam. Check dus ook even hun creaties voor het complete Hero kerstmenu. Of kijk tussen mijn kerstrecepten op de site voor lekkere ideetjes.

Tips voor een heerlijke kerstbrunch:

  • Open de lunch met een lekker glaasje bubbels. Maak het extra feestelijk door een theelepeltje Hero jam in het glas te doen en hier de champagne overheen te gieten.
  • Wil je het helemaal feestelijk maken, plak dan een ster van papier aan het einde van iedere sandwich prikker. En strooi deze meteen ook het tafellaken.
  •  In plaats van op bordjes kun je de prikkers ook in een glas serveren met een mooie strik er om heen.
  • Maak de lunch of brunch compleet met een lekkere verse smoothie (bijvoorbeeld van fruit wat eventueel is overgebleven van de prikkers)
  • Zet een thermoskan met thee en koffie op tafel, zo voorkom je dat je steeds de keuken in holt om nieuwe te maken.
  • Maak de prikkers bij voorkeur op de dag zelf dan blijft het brood lekker vers en het fruit mooi van kleur.
  • Ook graag iets warms er bij serveren? Wat dacht je van een lekker soepje of een mini quiche.

Recepten sandwich prikkers

Fruit prikkers met rozijnenbrood – 8 stuks

8 sneeën rozijnenbrood
8 aardbeien
8 druiven
Hero Aardbeien jam

Snijd elk sneetje rozijnenbrood in vier stukken (met of zonder de korst). Besmeer de helft van de stukken brood met jam en dek af met de andere helft. Prik ze aan een prikker afgewisseld met een aardbei en druif.

Kaas prikkers met jam en parmaham – 8 stuks

6 sneetjes wit of bruin brood
8 plakken parmaham
200 gr oude kaas
Hero Aardbeien jam

Snijd het stuk kaas in 12 stukken van ca. 3 bij 3 cm en een halve cm dik. Besmeer 6 stuks met jam en leg de andere stukken daarop. Druk met een uitsteker sterren uit het brood en rooster deze kort in een droge koekenpan of in de oven iets krokant. Prik de dubbele kaas voorzichtig aan een prikker afgewisseld met broodsterren en een plakje parmaham.

Prikkers met bananenwrap en bessen – 6 stuks

2 wraps (middelgroot)
2 bananen
12 blauwe bessen
Hero Aardbeien jam

Zorg dat de wraps ongeveer dezelfde grootte hebben dan de bananen. Besmeer de wraps aan een zijde met jam. Leg de banaan er op en rol deze er in. Snijd voorzichtig met een scherp met in ca. 6 plakken. Prik ze aan een prikker met een blauwe bes er tussen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Hero.

Vind je dit leuk?
5 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Marlies 18 december 2016 om 21:30

zeer benieuwd