Ga naar de inhoud
Mango lassi

Mango lassi

Lekker en gezond tussendoortje op een warme dag: ijskoude en romige smoothie van o.a. mango en (kokos)yoghurt.

10 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor glazen

  • 300 gr mango
  • 300 ml (kokos)yoghurt
  • 100 gr Ijsblokjes
  • 1 eetlepel limoensap
  • Verse munt voor garnering
  • honing of agavesiroop ( optioneel )

Benodigdheden

  • Blender

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de mango in blokjes samen met de yoghurt en ijsblokjes in een blender.


  2. Voeg het limoensap toe en eventueel nog een beetje honing of agavesiroop om het iets zoeter te maken. Mix tot een glad en dik sapje.


  3. Schenk de mango lassie uit in glazen en steek er een pluk munt en een rietje in. Garneer eventueel met wat kleine stukjes mango.


  4. Tip: Gebruik een goede blender die ijsblokjes kan crushen.


  5. In plaats van verse mango en ijsklontjes kun je ook bevroren mango blokjes gebruiken die je kant en klaar koopt in de winkel. Voeg dan eventueel een klein beetje water toe om de mango lassie iets dunner te maken.