Mini quiche met tomaten
Deze mini quiches zijn een leuk en makkelijk hapje voor bij een feestje of een high tea
Bekleed de vormpjes met het deeg. Verdeel het spek-erwtenmengsel over de vormpjes. Halveer de tomaatjes en leg ook in de vormpjes. Klop de eieren, kruiden, snufje peper, creme fraiche en kaas door elkaar in een kom. Giet het mengsel in de quichevormpjes tot iets onder de rand. Zet ze ongeveer 25 min in de oven totdat ze mooi licht bruin zijn gekleurd.
Ingrediënten
8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
125 gr spekblokjes of reepjes
200 ml creme fraiche
2 eieren
16 cherrytomaten
60 gr geraspte kaas
100 gr erwtjes (uit de vriezer)
Snufje peper
1 theel italiaanse kruiden (of andere naar eigen smaak)
Boter om in te vetten
Eventueel rucola om te garneren
 
Materialen
Mini quichevormpjes (ca 9 cm doorsnede)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes deeg ontdooien. Vet de quichevormpjes in met een beetje boter. Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant. Voeg op het laatst de erwtjes toe en laat ze ontdooien in de pan.
 




 
Tip: bewaar het deeg wat over de rand hangt bij het bekleden van de bakvormpjes en kneed er bijvoorbeeld lange stengels van en bak mee met de mini quiches. Zo krijg je lekkere knapperige broodstengels voor bij de soep bijvoorbeeld.