Appel

Een appel is heerlijk in een salade, als tussendoortje of (warm) in nagerechten. Kies je voor een appeltje van Hollandse bodem zoals de Elstar of juist voor een appel van de andere kant van de wereld: de Pink Lady. Iedere appel heeft een eigen smaak.

Vers fruit in sinaasappelbakje
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil.

Biefstuksalade met balsamicodressing
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing. Maak zelf de dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper en zout voor een verrukkelijke smaak. Hussel alles samen en geniet van de salade!

Appel-room vlaai
  • Bakrecept
  • 70 MIN + 55 OVENTIJD
  • 8 A 10 PUNTEN
  • ***

Lekker recept voor vlaai met een knapperige bodem met banketbakkersroom en schijfjes appel en kaneel

Broodpudding met appel
  • Ontbijt recept
  • 15 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Ouderwets lekkere broodpudding met schijfjes appel, rozijnen en kaneel

Oliebollen met appel
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 1 uur rijzen
  • 20 stuks
  • **

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met stukjes appel

Jachtschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels

Mandarijn sorbet
  • Nagerecht
  • 15 MIN
  • 4 PERSONEN
  • *