Ga naar de inhoud
Boerenkoolsalade met geitenkaas

Boerenkoolsalade met geitenkaas

Probeer eens i.p.v boerenkoolstamppot deze gezonde boerenkoolsalade met appel, geitenkaas en croutons

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr fijngeneden verse boerenkool
  • 2 appels
  • 75 gr pecannoten
  • 125 gr geitenkaas
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel honing
  • 2 sneetjes brood
  • olie om te bakken
  • 4 eetlepels granaatappelpitten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit en klop de honing door het sinaasappelsap. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes brood krokant en laat ze daarna afkoelen op een bord.


  2. Wok de boerenkool heel kort (ca 2 min) in dezelfde pan totdat hij wat donkerder wordt maar nog niet begint te slinken. Snijd de appels in stukjes. Doe de boerenkool in een kom en schep 2/3 van de dressing, de stukjes appel en de pecannoten er door.


  3. Verdeel de boerenkoolsalade over 4 borden. Kruimel de geitenkaas er over en bestrooi met de croutons en de granaatappelpitten. Besprenkel de overige dressing er over. Serveer lauwwarm of koud.