Boerenkoolsalade met geitenkaas

Probeer eens i.p.v boerenkoolstamppot deze gezonde boerenkoolsalade met appel, geitenkaas en croutons
Ingrediënten
300 gr fijngeneden verse boerenkool
2 appels
75 gr pecannoten
125 gr geitenkaas
1 sinaasappel
1 eetlepel honing
2 sneetjes brood
olie om te bakken
4 eetlepels granaatappelpitten
 
Bereiding
Pers de sinaasappel uit en klop de honing door het sinaasappelsap. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes brood krokant en laat ze daarna afkoelen op een bord.
 
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
Wok de boerenkool heel kort (ca 2 min) in dezelfde pan totdat hij wat donkerder wordt maar nog niet begint te slinken. Snijd de appels in stukjes. Doe de boerenkool in een kom en schep 2/3 van de dressing, de stukjes appel en de pecannoten er door.
 
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
Verdeel de boerenkoolsalade over 4 borden. Kruimel de geitenkaas er over en bestrooi met de croutons en de granaatappelpitten. Besprenkel de overige dressing er over. Serveer lauwwarm of koud.
61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.