Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boerenkoolsalade met geitenkaas

Probeer eens i.p.v boerenkoolstamppot deze gezonde boerenkoolsalade met appel, geitenkaas en croutons
Ingrediënten
300 gr fijngeneden verse boerenkool
2 appels
75 gr pecannoten
125 gr geitenkaas
1 sinaasappel
1 eetlepel honing
2 sneetjes brood
olie om te bakken
4 eetlepels granaatappelpitten
 
Bereiding
Pers de sinaasappel uit en klop de honing door het sinaasappelsap. Snijd het brood in kleine blokjes. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes brood krokant en laat ze daarna afkoelen op een bord.
 
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
Wok de boerenkool heel kort (ca 2 min) in dezelfde pan totdat hij wat donkerder wordt maar nog niet begint te slinken. Snijd de appels in stukjes. Doe de boerenkool in een kom en schep 2/3 van de dressing, de stukjes appel en de pecannoten er door.
 
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
boerenkoolsalade met geitenkaas 01
Verdeel de boerenkoolsalade over 4 borden. Kruimel de geitenkaas er over en bestrooi met de croutons en de granaatappelpitten. Besprenkel de overige dressing er over. Serveer lauwwarm of koud.
Beoordeling (29 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel