Ovenschotel met spitskool en rookworst
Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst
Ingrediënten
200 gr spitskool, fijngesneden
1 rode paprika
400 gr aardappels
scheutje melk
1 appel
Rookworst a 225 gr
2 eetlepels geraspte kaas
½ theelepel kerriepoeder
peper en zout
1 rode paprika
400 gr aardappels
scheutje melk
1 appel
Rookworst a 225 gr
2 eetlepels geraspte kaas
½ theelepel kerriepoeder
peper en zout
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Maak eerst de puree: kook de aardappels in 15 tot 20 min in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg wat peper, zout en een scheutje melk toe en stamp tot een smeuïge puree.






Doe het groentemengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er op en strijk glad. Snijd de rookworst (zonder van te voren op te warmen) in stukken. Steek de stukjes rechtop in de puree. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet de ovenschotel 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.