Ga naar de inhoud
Ovenschotel met spitskool en rookworst

Ovenschotel met spitskool en rookworst

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

35 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr spitskool ( fijngesneden )
  • 1 rode paprika
  • 400 gr aardappels
  • 1 scheutje melk
  • 1 appel
  • rookworst ( a 225 gr )
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de puree: kook de aardappels in 15 tot 20 min in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg wat peper, zout en een scheutje melk toe en stamp tot een smeuïge puree.


  2. Verwarm de oven op 180 garden. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd de rest in stukjes. Verhit een klein beetje olie of boter in een pan en bak de paprika 2 minuten. Voeg de fijngesneden spitskool toe en bak 5 minuten mee.


    Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 1 Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 2 Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 3
  3. Schil de appel en snijd in blokjes. Schep samen met de kerrie en een snufje peper en zout door de groenten.


  4. Doe het groentemengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er op en strijk glad. Snijd de rookworst (zonder van tevoren op te warmen) in stukken. Steek de stukjes rechtop in de puree. Bestrooi met een beetje geraspte kaas.


    Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 4 Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 5 Ovenschotel met spitskool en rookworst stap 6
  5. Zet de ovenschotel 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.