Ovenschotel met spitskool en rookworst

Winterse ovenschotel met spitskool en paprika onder een laagje puree met rookworst

Ingrediënten 
200 gr spitskool, fijngesneden
1 rode paprika
400 gr aardappels
scheutje melk
1 appel
Rookworst a 225 gr
2 eetlepels geraspte kaas
½ theelepel kerriepoeder
peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Maak eerst de puree: kook de aardappels in 15 tot 20 min in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Voeg wat peper, zout en een scheutje melk toe en stamp tot een smeuïge puree.
 
ovenschotel spitskool 01
ovenschotel spitskool 01
ovenschotel spitskool 01
Verwarm de oven op 180 garden. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en snijd de rest in stukjes. Verhit een klein beetje olie of boter in een pan en bak de paprika 2 minuten. Voeg de fijngesneden spitskool toe en bak 5 minuten mee. Schil de appel en snijd in blokjes. Schep samen met de kerrie en een snufje peper en zout door de groenten.
 
ovenschotel spitskool 01
ovenschotel spitskool 01
ovenschotel spitskool 01
Doe het groentemengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er op en strijk glad. Snijd de rookworst (zonder van te voren op te warmen) in stukken. Steek de stukjes rechtop in de puree. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet de ovenschotel 15 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is.

 

469 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.