Ga naar de inhoud
Oliebollen met appel

Oliebollen met appel

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met appel. Een eenvoudig recept om zo'n 20 oliebollen met stukjes appel te maken.

45 M + 1 U rijzen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 zakje gedroogde gist ( 7 gr )
  • 4 eetlepels lichtbruine basterd suiker
  • 1 ei
  • 500 ml lauwe halfvolle melk
  • 500 gr bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje kaneel
  • 2 appels ( geschild in stukjes )
  • 1 fles zonnebloemolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist erbij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje erbij en schep daarna de stukjes appel erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat een uur rijzen op een warme plek.


  2. Het beslag moet daarna ongeveer verdubbeld zijn. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met olie bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de hete olie. Na een paar seconden zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.


  3. Tip: bekijk ook eens recept inclusief tips voor het bakken van oliebollen.