Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oliebollen met appel

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met stukjes appel
Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
4 eetlepels lichtbruine basterd suiker
1 ei
500 ml lauwe halfvolle melk
500 gr bloem
Snufje zout
Snufje kaneel
2 appels, geschild in stukjes
1 fles zonnebloemolie
 
Bereiding
Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje er bij en schep daarna de stukjes appel er door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat uur uur rijzen op een warme plek.
 
Het beslag moet daarna ongeveer verdubbeld zijn. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de hete olie. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×