Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Oliebollen met appel

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met stukjes appel
Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist a 7 gram
4 eelt lichtbruine basterd suiker
1 ei
500 ml lauwe halfvolle melk
500 gr bloem
Snufje zout
Snufje kaneel
2 appels, geschild in stukjes
1 fles zonnebloemolie
 
Bereiding
Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist er bij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje er bij en schep daarna de stukjes appel er door. Dek de kom af met een vochtige doek en laat uur uur rijzen op een warme plek. Het beslag moet daarna ongeveer verdubbeld zijn. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de hete olie. Na een paar seconde zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×