Oliebollen met appel

Met dit recept maak je zelf de lekkerste oliebollen met stukjes appel

Hapjes en snacks 45 min + 1 uur rijzen

ingrediënten

voor 20 stuks

Bereiding

  1. Roer de gedroogde gist en de suiker door de melk en laat even staan. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg een snufje zout toe. Giet langzaam de melk met gist erbij en klop met een mixer met deeghaken tot een plakkerig beslag. Mix het eitje erbij en schep daarna de stukjes appel erdoor. Dek de kom af met een vochtige doek en laat een uur rijzen op een warme plek.

  2. Het beslag moet daarna ongeveer verdubbeld zijn. Verhit de zonnebloemolie op 180 graden. Schep met water bevochtigde lepels (of een ijslepel) een bol beslag in de hete olie. Na een paar seconden zie je de oliebol nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Keer regelmatig om. Na ongeveer 6 minuten zijn de oliebollen goudbruin en gaar van binnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  3. Tip: bekijk ook eens recept inclusief tips voor het bakken van oliebollen.

Heeft het gesmaakt?
49 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop