Ga naar de inhoud
Muesli muffins met yoghurt

Muesli muffins met yoghurt

Heerlijk volkoren muffins met muesli, noten, yoghurt en frisse stukjes appel. Lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt.

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr volkoren bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml magere yoghurt
  • 200 gr muesli met noten ( bv van zonnatura )
  • 80 gr boter ( gesmolten )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 grote granny smith appel
  • 3 eetlepels honing

Materialen

  • Muffin bakplaat
  • Papieren vormpjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel, basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en de helft van de muesli door elkaar. Maak in het midden een kuil en giet de yoghurt, gesmolten boter en de eieren er in. Spatel nu alles met een houten lepel door elkaar.


  2. Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng door het beslag.


    muesli muffins stap 1 muesli muffins stap 2 muesli muffins stap 3
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, schep ze tot ongeveer 2/3 vol. Meng de rest van de muesli met de honing en schep deze op de ongebakken muffins.


  4. Duw de muesli zachtjes met een lepel of met je vingers in het beslag. Zet de muffins 20 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of ze gaar zijn van binnen.