Muesli muffins met yoghurt

Ook lekker als ontbijt; volkoren muffins met muesli, noten, yoghurt en frisse appel

Ingrediënten
200 gr volkoren bloem
100 gr witte basterdsuiker
1 theel kaneel
250 ml magere yoghurt
200 gr muesli met noten (bv van zonnatura)
80 gr boter, gesmolten
1 zakje vanillesuiker
½ zakje bakpoeder
2 eieren
1 grote granny smith appel
3 eetl honing
 
Materialen
Muffin bakplaat
Papieren vormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Meng het meel, basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en de helft van de muesli door elkaar. Maak in het midden een kuil en giet de yoghurt, gesmolten boter en de eieren er in. Spatel nu alles met een houten lepel door elkaar. Schil de appel, snijd in kleine stukjes en meng door het beslag.
 
muesli muffins01
muesli muffins02
muesli muffins03
muesli muffins04
 
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, schep ze tot ongeveer 2/3 vol. Meng de rest van de muesli met de honing en schep deze op de ongebakken muffins. Duw de muesli zachtjes met een lepel of met je vingers in het beslag. Zet de muffins 20 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of ze gaar zijn van binnen.
 
 
Vind je dit leuk?
57 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!