Appel

Een appel is heerlijk in een salade, als tussendoortje of (warm) in nagerechten. Kies je voor een appeltje van Hollandse bodem zoals de Elstar of juist voor een appel van de andere kant van de wereld: de Pink Lady. Iedere appel heeft een eigen smaak.

Appel-notentaart
  • Bakrecept
  • 40 min + 50 min oventijd
  • 6-8 personen
  • **

Heerlijk taartje met een vulling van appel en een krokante topping van noten.

Vegan chocoladetaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 35 min oventijd + 45 min afkoelen
  • 10 stukken
  • **

Een heerlijke en makkelijk te maken chocoladetaart met een lekker romige topping die helemaal vegan is.

De perfecte appeltaart
  • Bakrecept
  • 1 uur 30 min + 1 uur 20 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Met dit recept bak je een klassieke appeltaart met een krokante korst en een stevige en licht zoete vulling van appel, en je snijd er perfecte stukken van. Inclusief een handige video.

Waldorfsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het recept voor de klassieke waldorfsalade uit New York met frisse appel, bleekselderij en een licht romige dressing met citroen.

Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

Appelmoes
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard.

Gebakken havermout met appel
  • Ontbijt
  • 10 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk verwarmend ontbijt voor op een koude dag. Met de lekkere combinatie van appel, rozijnen en kaneel.

Rode kool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min extra bij gebruik verse rode kool
  • 4 personen
  • **

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

Gourmet pannenkoekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Leuk tijdens de feestdagen voor kinderen én volwassenen: mini pannenkoekjes gebakken in een gourmetpannetje 

Speculaas crumble taart
  • Bakrecept
  • 1 uur + 35 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Knolselderij ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere combinatie van knolselderij, aardappel, appel en spekjes in een romige saus gegratineerd met kaas uit de oven

Appel karamel dip
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Deze appel karamel dip is een heerlijk snel en makkelijk tussendoortje. Een romige dip gemaakt van roomkaas en karamel om lekkere frisse en knapperige appel plakjes in te dippen.

Appelstrudel
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 8 personen
  • **

Goed gevulde rol van knapperig bladerdeeg gevuld met appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Lekker met ijs of slagroom als gebak, maar ook als toetje.

Muffins met appel
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd + 5 min afkoeltijd
  • 12 stuks
  • **

Makkelijk basisrecept voor lekkere luchtige muffins met stukjes appel en een snufje kaneel

Tiramisu met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 3 uur opstijven + 3 uur opstijven
  • 6 personen
  • **

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Boterkoek met appel
  • Bakrecept
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 10 personen
  • **

Geef de Oud-Hollandse boterkoek een heerlijke en leuke twist van appel en een vleugje kaneel, echt een plaatje om te serveren en makkelijk om te maken

Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Zuurkoolquiche
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wil je eens iets anders op tafel zetten met zuurkool, maak dan deze heerlijke hartige taart met zuurkool, rookworst en een vleugje kerrie

Appelbeignets met bladerdeeg uit de oven
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Heerlijke appelbeignets in een krokant bladerdeeg jasje, makkelijk uit de oven gemaakt

Appelbeignets
  • Hapjes en snacks
  • 35 min
  • 15 stuks
  • **

Ouderwets lekker recept voor Oud en nieuw: gefrituurde appelbeignets met kaneel!

Amerikaanse appeltaart met dakje
  • Bakrecept
  • 35 min + 60 min
  • 10 personen
  • **

Lekkere frisse appeltaart naar Amerikaans recept inclusief een knapperig korst en dakje

Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk toetje van laagjes zoete stukjes gebakken appel met kaneel, zelfgemaakt vanilleroom en verkruimelde koekjes.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!