Ga naar de inhoud
Mini apfelstrudel

Mini apfelstrudel

Apfelstrudel vind ik heerlijk! Deze mini apfelstrudels zijn leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs. Filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

35 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 10 vellen filodeeg ( 1 pak vriezer, ontdooid in de verpakking )
  • 4 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 75 gr suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels grof gehakte walnoten
  • 50 gr boter ( gesmolten )

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.


  2. Meng de kaneel en de suiker door elkaar. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met citroensap en schep ¾ van de kaneelsuiker, walnoten en rozijnen erdoor.


  3. Neem een vel filodeeg (dek de rest af met een iets vochtige theedoek, zodat het niet uitdroogt) en bestrijk met boter. Schep wat van het appelmengsel vooraan op het filodeeg.


  4. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem strak op (bekijk de video hoe je dit makkelijk doet). Bestrijk de bovenzijde van de filodeegrol met wat gesmolten boter.


  5. Leg de mini apfelstrudels op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de bovenzijde met wat van de kaneelsuiker.


  6. Bak de filodeeg appelrolletjes in ca. 20 minuten knapperig en lichtbruin. Lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs.


  7. Bekijk hier het filmpje van het recept: video apfelstrudel.