Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Video: mini apfelstrudel

Leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs: filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Ingredienten
10 vellen filodeeg (1 pak vriezer, ontdooit in de verpakking)
4 a 5 appels
1 eetlepel citroensap
75 gr suiker
2 theelepels kaneel
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels grof gehakte walnoten
50 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de kaneel en de suiker door elkaar. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met citroensap en schep ¾ van de kaneelsuiker, walnoten en rozijnen er door. Neem een vel filodeeg (dek de rest weer af met een iets vochtige theedoek) en bestrijk met boter. Schep wat van het appelmengsel vooraan op het filodeeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem strak op (bekijk de video hoe je dit makkelijk doet). Bestrijk de bovenzijde van de filodeegrol met wat gesmolten boter. Leg de mini apfelstrudels op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de bovenzijde met wat van de kaneelsuiker. Bak de filodeeg appelrolletjes in ca 20 minuten knapperig en licht bruin. Lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
 
Beoordeling (50 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst