Video: mini apfelstrudel

Leuk om te trakteren of als toetje met slagroom of ijs: filodeeg rolletjes met appel, rozijnen en noten.

Ingredienten
10 vellen filodeeg (1 pak vriezer, ontdooit in de verpakking)
4 a 5 appels
1 eetlepel citroensap
75 gr suiker
2 theelepels kaneel
4 eetlepels rozijnen
4 eetlepels grof gehakte walnoten
50 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de kaneel en de suiker door elkaar. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Doe in een kom en besprenkel met citroensap en schep ¾ van de kaneelsuiker, walnoten en rozijnen er door. Neem een vel filodeeg (dek de rest weer af met een iets vochtige theedoek) en bestrijk met boter. Schep wat van het appelmengsel vooraan op het filodeeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol hem strak op (bekijk de video hoe je dit makkelijk doet). Bestrijk de bovenzijde van de filodeegrol met wat gesmolten boter. Leg de mini apfelstrudels op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de bovenzijde met wat van de kaneelsuiker. Bak de filodeeg appelrolletjes in ca 20 minuten knapperig en licht bruin. Lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs.
 
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
 
 
80 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.