
Appelcrumble
Een heerlijk toetje van appel met kruimel, heel simpel om te maken in 15 minuten en lekker met een bolletje ijs of slagroom.
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr appels ( geschild )
-
1 theelepel kaneel
-
2 eetlepels suiker
-
1 eetlepel maĆÆzena
Crumble
-
75 gr suiker
-
150 gr bloem
-
90 gr margarine
-
Snuf zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Doe de appelstukjes in een kom en voeg de maĆÆzena, kaneel en suiker toe en roer erdoor.
-
Doe de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.
-
Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.
-
Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.
-
Bak de appel crumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.
-
Serveer het warm of koud.
-
Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.
-
Meng ook eens wat noten door de crumble laag.
-
Voor deze appel crumble gebruik je het liefst een zoetzure appel zoals bijvoorbeeld een jonagold, elstar of een goudrenet (als ze in het seizoen zijn).
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker