Ga naar de inhoud
Appelcrumble

Appelcrumble

Een heerlijk toetje van appel met kruimel, heel simpel om te maken in 15 minuten en lekker met een bolletje ijs of slagroom.

15 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr appels ( geschild )
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maïzena

Crumble

  • 75 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 90 gr margarine
  • Snuf zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Doe de appelstukjes in een kom en voeg de maïzena, kaneel en suiker toe en roer erdoor.


  3. Doe de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in stukjes aan toe. Meng dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg.


  4. Vet de ovenschaal in met een beetje extra boter.


  5. Doe het appelmengsel in de ovenschaal en verdeel de deegkruimels er over.


  6. Bak de appel crumble ca. 25 min in de oven tot hij goudbruin is.


  7. Serveer het warm of koud.


  8. Tips: Lekker met een bol ijs of slagroom.


  9. Meng ook eens wat noten door de crumble laag.


  10. Voor deze appel crumble gebruik je het liefst een zoetzure appel zoals bijvoorbeeld een jonagold, elstar of een goudrenet (als ze in het seizoen zijn).