Jachtschotel met gehakt

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid in ca 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjes pan en rul het gehakt.

Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee.

Roer de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.

Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 eetlepel boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad.

Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.

45 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.