Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Jachtschotel met gehakt

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels

Ingrediënten
500 gr rundergehakt
250 gr champignons in plakjes
1 grote winterpeen
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
2 uien, gesnipped
50 gr boter
800 gr aardappelen
Snufje kaneel
Peper en zout
2 blaadjes laurier
2 braeburn appels
 
Materialen
Grote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid in ca 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjes pan en rul het gehakt. Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen. Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 eetl boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad. Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×