Ga naar de inhoud
Vers fruit in sinaasappelbakje

Vers fruit in sinaasappelbakje

Leuk en gezond hapje of toetje van vers fruit met munt in een bakje van sinaasappelschil.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 sinaasappels
  • vers fruit ( zoals kiwi, appel, nectarine, framboos, aardbei )
  • blaadjes verse munt ( fijn gehakt )
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel suiker

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de sinaasappels dwars door midden. Snijd het vruchtvlees er uit. Was de rest van het verse fruit en snijd in blokjes. Roer het water met suiker totdat de suiker is opgelost.


  2. Schep het verse fruit (inclusief het vruchtvlees van de sinaasappel) door elkaar in een grote kom. Voeg het suikerwater en de verse munt toe en roer goed door elkaar. Verdeel dan alles over de halve sinaasappelparten.