Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Biefstuksalade met balsamicodressing

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing

 
Ingrediënten:
400 gr biefstuk, op kamertemparatuur
Scheutje olijfolie
160 gr gemengde sla
2 appels
250 gr kastanjechampignons
100 gr grana padano snippers
5 eetl olijfolie
2 eetl balsamicoazijn
Peper en zout
2 eetl honing
 
Bereiding:
Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Halveer de champignons en bak deze in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.
Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je hem nog 2 minuutjes langer in de pan. Wikkel de biefstuk in alumniumfolie en laat rusten.
Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Schep de champignons er door en giet de dressing er bij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met de kaas snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.
 
 

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×