Ga naar de inhoud
Biefstuksalade met balsamicodressing

Biefstuksalade met balsamicodressing

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing. Maak zelf de dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper en zout voor een verrukkelijke smaak. Hussel alles samen en geniet van de salade!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr biefstuk ( op kamertemperatuur )
  • scheutje olijfolie
  • 160 gr gemengde sla
  • 2 appels
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 100 gr grana padano snippers
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 2 eetlepels honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Halveer de champignons en bak deze in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.


  2. Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je hem nog 2 minuutjes langer in de pan. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat rusten.


  3. Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Schep de champignons erdoor en giet de dressing erbij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met de kaas snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.