Biefstuksalade met balsamicodressing

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing. Maak zelf de dressing van olijfolie, balsamicoazijn, honing en een snufje peper en zout voor een verrukkelijke smaak. Hussel alles samen en geniet van de salade!

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Halveer de champignons en bak deze in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.

  2. Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je hem nog 2 minuutjes langer in de pan. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat rusten.

  3. Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Schep de champignons erdoor en giet de dressing erbij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met de kaas snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.

Heeft het gesmaakt?
294 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!