Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Biefstuksalade met balsamicodressing

Lekkere en snelle maaltijdsalade met appel, champignons en biefstuk met een heerlijke balsamicodressing

 
Ingrediënten:
400 gr biefstuk, op kamertemparatuur
Scheutje olijfolie
160 gr gemengde sla
2 appels
250 gr kastanjechampignons
100 gr grana padano snippers
5 eetl olijfolie
2 eetl balsamicoazijn
Peper en zout
2 eetl honing
 
Bereiding:
Meng de olijfolie, balsamico, honing en een snufje peper en zout door elkaar. Halveer de champignons en bak deze in een klein beetje olie bruin en houd ze warm in het pannetje.
Bestrooi de biefstuk met peper. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstuk aan beide kanten op hoog vuur dicht. Laat de biefstuk daarna nog 2 a 3 minuten op laag vuur door bakken. Als je je biefstuk iets meer doorbakken wilt dan laat je hem nog 2 minuutjes langer in de pan. Wikkel de biefstuk in alumniumfolie en laat rusten.
Snijd de appel in stukjes en meng met de sla. Schep de champignons er door en giet de dressing er bij. Hussel alles goed door elkaar en bestrooi met de kaas snippers. Snij de biefstuk in reepjes en serveer op de salade.
 
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×