Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met rode kool en geitenkaas

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

 
Ingredienten
500 gr rode kool met appel, gekookt
300 gr couscous 
1 appel, in stukjes
1 theel kaneel
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
1 blokje groentebouillon 
125 gr geitenkaas
½ theel tijm, gedroogd
 
Bereiding
Breng 300 ml water met het bouillonblokje aan de kook in een pan (of als anders staan aangegeven op de verpakking). Zet het vuur uit en roer de couscous er door en laat met een deksel op 5 min wellen. Zet het vuur weer middelhoog en roer de rode kool en stukjes appel er door en totdat ze ook goed warm zijn. Breng de couscous met rode kool op smaak met kaneel en tijm. Schep de couscous op een bord en garneer met de pijnboompitten en geitenkaas.

 

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst