Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met rode kool en geitenkaas

In 15 minuten een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel met geitenkaas en pijnboompitten

 
Ingredienten
500 gr rode kool met appel, gekookt
300 gr couscous 
1 appel, in stukjes
1 theel kaneel
2 eetl pijnboompitten, geroosterd
1 blokje groentebouillon 
125 gr geitenkaas
½ theel tijm, gedroogd
 
Bereiding
Breng 300 ml water met het bouillonblokje aan de kook in een pan (of als anders staan aangegeven op de verpakking). Zet het vuur uit en roer de couscous er door en laat met een deksel op 5 min wellen. Zet het vuur weer middelhoog en roer de rode kool en stukjes appel er door en totdat ze ook goed warm zijn. Breng de couscous met rode kool op smaak met kaneel en tijm. Schep de couscous op een bord en garneer met de pijnboompitten en geitenkaas.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×