Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aarbeientaartjes van bladerdeeg

Krokante bladerdeeg vormpjes gevuld met een romig mascarpone mengsel en verse aardbeien

Ingredienten
10 plakjes bladerdeeg
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
250 gr aardbeien
Melk of ei om te bestrijken
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd ongeveer 1 cm van het randje van de plakjes bladerdeeg en druk deze vast op het vierkantje bladerdeeg wat nog oven is zodat er een soort bakje ontstaat. Leg de bladerdeeg bakjes op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in de bodem (hierdoor zal de bodem niet zo snel omhoog komen tijdens het bakken). Bestrijk de randjes met een beetje melk of losgeklopt ei. Zet de bakplaat ongeveer 20 min in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en knapperig.
 
aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03 
Klop ondertussen de slagroom stijf met het zakje vanillepoeder en mix er de laatste paar seconde de mascarpone door. Snijd de aardbeien in plakjes. Laat de bladerdeeg bakjes geheel afkoelen voor je de het mascarpone-mengsel op smeert. Verdeel de plakjes aardbei er over. Het is het lekkerste als je ze direct serveert, je kunt ze ook max 1 dag bewaren in de koelkast maar dan worden ze wel minder knapperig.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×