Aardbeientaartjes

Prachtige en lekkere aardbeien tartelettes met een krokante bodem, een frisse citroen roomvulling en een topping van verse aardbeien.

Bakrecept 40 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Deeg:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de boter en suiker in een kom en mix door elkaar. Voeg dan het ei toe daarna de bloem en het snufje zout toe. Mix tot een kruimelig deeg. Kneed er daarna een bal van. Wikkel deze in folie en leg 30 min in de koelkast.

  2. Rasp de citroen en pers het sap eruit.

  3. Mix de mascarpone met de vanillesuiker, citroenrasp, citroensap en de slagroom tot een romig mengsel. Zet in de koelkast totdat de taartbodem is afgekoeld.

  4. Verwarm de oven voor op 180° graden. Vet de tartelette vormpjes in met een beetje boter en bebloem ze lichtjes.

  5. Neem het deeg uit de koeling en rol uit.

  6. Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodems ca. 20 min in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

  7. Besmeer daarna royaal met de frisse mascarpone room en beleg met aardbeien. Snijd de grote aardbeien eventueel in stukken.

  8. Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik glazuur. Besprenkel de aardbeien tartelettes hiermee. Garneer met wat blaadjes munt.

  9. Tip: bewaar de aardbeientaartjes afgedekt in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

Heeft het gesmaakt?
44 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!