Aarbeientaartjes van bladerdeeg

Krokante bladerdeeg vormpjes gevuld met een romig mascarpone mengsel en verse aardbeien

Ingredienten
10 plakjes bladerdeeg
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
250 gr aardbeien
Melk of ei om te bestrijken
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd ongeveer 1 cm van het randje van de plakjes bladerdeeg en druk deze vast op het vierkantje bladerdeeg wat nog oven is zodat er een soort bakje ontstaat. Leg de bladerdeeg bakjes op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in de bodem (hierdoor zal de bodem niet zo snel omhoog komen tijdens het bakken). Bestrijk de randjes met een beetje melk of losgeklopt ei. Zet de bakplaat ongeveer 20 min in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en knapperig.
 
aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03 
Klop ondertussen de slagroom stijf met het zakje vanillepoeder en mix er de laatste paar seconde de mascarpone door. Snijd de aardbeien in plakjes. Laat de bladerdeeg bakjes geheel afkoelen voor je de het mascarpone-mengsel op smeert. Verdeel de plakjes aardbei er over. Het is het lekkerste als je ze direct serveert, je kunt ze ook max 1 dag bewaren in de koelkast maar dan worden ze wel minder knapperig.
 

200 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.