Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aarbeientaartjes van bladerdeeg

Krokante bladerdeeg vormpjes gevuld met een romig mascarpone mengsel en verse aardbeien

Ingredienten
10 plakjes bladerdeeg
250 gr mascarpone
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
250 gr aardbeien
Melk of ei om te bestrijken
 
Materialen
Bakplaat met bakpapier
 
Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd ongeveer 1 cm van het randje van de plakjes bladerdeeg en druk deze vast op het vierkantje bladerdeeg wat nog oven is zodat er een soort bakje ontstaat. Leg de bladerdeeg bakjes op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork gaatjes in de bodem (hierdoor zal de bodem niet zo snel omhoog komen tijdens het bakken). Bestrijk de randjes met een beetje melk of losgeklopt ei. Zet de bakplaat ongeveer 20 min in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is en knapperig.
 
aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03aardbeientaartjes 03 
Klop ondertussen de slagroom stijf met het zakje vanillepoeder en mix er de laatste paar seconde de mascarpone door. Snijd de aardbeien in plakjes. Laat de bladerdeeg bakjes geheel afkoelen voor je de het mascarpone-mengsel op smeert. Verdeel de plakjes aardbei er over. Het is het lekkerste als je ze direct serveert, je kunt ze ook max 1 dag bewaren in de koelkast maar dan worden ze wel minder knapperig.
 

Beoordeling (115 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst