Kabeljauw met paprika uit de oven
Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje uit de oven gecombineerd met een heerlijke kruidige saus van paprika en tomaat
25 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
700 gr kabeljauwfilet
-
5 tomaten
-
1 scheutje olijfolie
-
3 paprika's
-
1 ui
-
0.5 citroen
-
2 teentjes knoflook
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 snufje cayennepoeder
-
25 gr boter
-
50 gr paneermeel
-
50 gr geraspte kaas
-
2 theelepels tomatenpuree
-
1 snuf peper en zout
-
paar takjes verse tijm
Benodigdheden
-
Ovenschotel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree erdoor.
-
Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groentenmengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal. Leg de vis in het paprikamengsel.
-
Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel erdoor en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven, check altijd even of de vis gaar is voor het serveren. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes of rijst.
Heeft het gesmaakt?
830 stemmen
Ook lekker