Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kabeljauw met paprika uit de oven

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje op een laag van paprika en tomaat

Ingredienten
600 a 700 gr kabeljauw filet
5 tomaten
scheutje olijfolie
3 paprika’s
1 ui
sap van ½ citroen
2 teentjes knoflook
1 theel paprikapoeder
snufje cayennepoeder
25 gr boter
50 gr paneermeel
50 gr geraspte kaas
2 theel tomatenpuree
peper en zout
Paar takjes verse tijm
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree er door.
 
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groentenmengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal. Leg de vis in het paprikamengsel.
 
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel er door en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes of rijst. 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×