Kabeljauw met paprika uit de oven

Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje op een laag van paprika en tomaat

Ingredienten
600 a 700 gr kabeljauw filet
5 tomaten
scheutje olijfolie
3 paprika’s
1 ui
sap van ½ citroen
2 teentjes knoflook
1 theel paprikapoeder
snufje cayennepoeder
25 gr boter
50 gr paneermeel
50 gr geraspte kaas
2 theel tomatenpuree
peper en zout
Paar takjes verse tijm
 
Materialen
Ovenschotel
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree er door.
 
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groentenmengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal. Leg de vis in het paprikamengsel.
 
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
kabeljauw met paprika uit de oven 02
Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel er door en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes of rijst. 
 
687 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.