Kabeljauw met paprika uit de oven
Heerlijk recept voor vis met een krokant korstje op een laag van paprika en tomaat
Ingredienten
600 a 700 gr kabeljauw filet
5 tomaten
scheutje olijfolie
3 paprika’s
1 ui
sap van ½ citroen
2 teentjes knoflook
1 theel paprikapoeder
snufje cayennepoeder
25 gr boter
50 gr paneermeel
50 gr geraspte kaas
2 theel tomatenpuree
peper en zout
Paar takjes verse tijm
Materialen
Ovenschotel
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree er door.








Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel er door en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes of rijst.