Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeientaart

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag!

Ingrediënten
  • 5 eieren
  • 150 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 25 gr maïzena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
Topping:
  • 125 ml mascarpone
  • verse munt
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 ml slagroom
  • 250 gr aardbeien
Benodigdheden
  • Springvorm van ca 26 cm
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 175 graden en bak de biscuittaart in ca 45 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen en haal uit de vorm. Mix ondertussen de mascarpone romig en voeg ook de slagroom en 1 eetlepel suiker toe en mix tot een romig geheel. Besmeer de bovenzijde van taart met een dikke laag van het roommengsel. Snijd de aardbeien in stukken (of laat ze heel) en verdeel ze over de taart. Maak het af met een beetje munt.

Tips: Je kunt ook de taart na het afkoelen horizontaal doormidden snijden en vullen met een extra laag room. Bewaar de aardbeientaart in de koelkast en haal hem een uurtje voor het serveren er uit.

aardbeientaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×