Aardbeientaart

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag.

Bakrecept 25 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 10 personen

Topping:

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140° graden.

  2. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

  3. Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, citroensap en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig.

  4. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen.

  5. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven.

  6. Verwarm nu de oven naar 175° graden en bak de biscuittaart in ca. 45 minuten gaar.

  7. Laat de taart afkoelen en haal uit de vorm.

  8. Mix de mascarpone romig en voeg ook de slagroom en 1 eetlepel suiker toe en mix tot een romig geheel.

  9. Besmeer de bovenzijde van taart met een dikke laag van het roommengsel. Snijd de aardbeien in stukken (of laat ze heel) en verdeel ze over de taart. Maak het af met een beetje munt.

  10. Tips: Je kunt ook de taart na het afkoelen horizontaal doormidden snijden en vullen met een extra laag room.

  11. Bewaar de aardbeientaart in de koelkast en haal hem een uurtje voor het serveren er uit.

Heeft het gesmaakt?
630 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!