Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aardbeientaart


Makkelijk recept voor heerlijke frisse en zoete aardbeientaart met hele amandelen.

Ingrediënten
100 gr volkoren meel
100 gr bloem
100 gr maïzena
1 zakje vanillesuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
Snufje zout
200 gr boter (+ een beetje om in te vetten), op kamertemperatuur
750 gr verse aardbeien
150 gr suiker + 3 eetl
Rasp van een halve citroen
½ zakje bakpoeder
75 gr amandelen
 
Materialen
Mixer
Springvorm 26 of 28 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de grote in vieren en de kleintjes doormidden. Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, 150 gr suiker, citroenschil, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom en mix met de mixer in 4 minuten romig. Mix dan de eieren er een voor een door heen. Voeg dan de bloem, maïzena, volkoren meel en bakpoeder en een voor een toe en mix kort. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Verdeel de aardbeien er over en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Druk de aardbeien lichtjes aan. Bestrooi met de amandelen en 3 eetl suiker. Bak de taart 45 minuten in de oven. Leg er daarna aluminiumfolie over en bak nog 15 minuten. Laat in de vorm afkoelen.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×