Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardbeientaart


Makkelijk recept voor heerlijke frisse en zoete aardbeientaart met hele amandelen.

Ingrediënten
100 gr volkoren meel
100 gr bloem
100 gr maïzena
1 zakje vanillesuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
Snufje zout
200 gr boter (+ een beetje om in te vetten), op kamertemperatuur
750 gr verse aardbeien
150 gr suiker + 3 eetl
Rasp van een halve citroen
½ zakje bakpoeder
75 gr amandelen
 
Materialen
Mixer
Springvorm 26 of 28 cm
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd de grote in vieren en de kleintjes doormidden. Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, 150 gr suiker, citroenschil, vanillesuiker en een snufje zout in een grote kom en mix met de mixer in 4 minuten romig. Mix dan de eieren er een voor een door heen. Voeg dan de bloem, maïzena, volkoren meel en bakpoeder en een voor een toe en mix kort. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Verdeel de aardbeien er over en laat ongeveer 1 cm van de rand vrij. Druk de aardbeien lichtjes aan. Bestrooi met de amandelen en 3 eetl suiker. Bak de taart 45 minuten in de oven. Leg er daarna aluminiumfolie over en bak nog 15 minuten. Laat in de vorm afkoelen.
 
Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst