Aardbeientaart

De perfecte zomerse taart; luchtige biscuittaart met slagroom topping en verse aardbeien. Ook lekker voor Moederdag!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Topping:
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 140 graden. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de gehele vorm in en bestuif met een beetje bloem.

 Leg de eieren van te voren even in warm water (niet te heet) en mix ze daarna samen met de suiker, citroensap en vanillesuiker 10 minuten luchtig en schuimig. Zeef de bloem, maïzena en een snufje zout er bij en spatel deze met een houten lepel of spatel er luchtig doorheen. Giet of schep het beslag in de springvorm en zet niet te hoog in de oven. Verwarm nu de oven naar 175 graden en bak de biscuittaart in ca 45 minuten gaar.

 Laat de taart afkoelen en haal uit de vorm. Mix ondertussen de mascarpone romig en voeg ook de slagroom en 1 eetlepel suiker toe en mix tot een romig geheel. Besmeer de bovenzijde van taart met een dikke laag van het roommengsel. Snijd de aardbeien in stukken (of laat ze heel) en verdeel ze over de taart. Maak het af met een beetje munt.

 Tips: Je kunt ook de taart na het afkoelen horizontaal doormidden snijden en vullen met een extra laag room. Bewaar de aardbeientaart in de koelkast en haal hem een uurtje voor het serveren er uit.

aardbeientaart
425 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.