Ga naar de inhoud
Aardappelpannetje met tijm

Aardappelpannetje met tijm

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 750 gr aardappel ( in schil )
  • 1 courgette
  • 250 gr spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel tijm

  • 250 gr cherrytomaatjes

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de aardappels en boen zo nodig schoon. Snijd ze in grove stukken (je kunt ook kant en klare krieltjes of aardappelpartjes gebruiken). Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca 10 minuten tot ze iets zacht zijn. Snipper ondertussen de ui fijn en fruit aan in een grote pan samen met de spekreepjes zonder boter of olie.


  2. Als de spek iets knapperig is voeg je de voorgekookte aardappels en de tijm toe. Snijd de courgette in stukken en voeg ook toe aan de pan. Bak alles nog ongeveer 8 – 10 minuten. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg de laatste minuut toe aan de pan zodat ze iets verwarmen maar niet gebakken worden. Eet smakelijk.


  3. Tip: vervang de courgette ook eens door (voorgekookte) sperziebonen of broccoli.