Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelpannetje met tijm

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Ingrediënten
  • 750 gr aardappel (in schil)
  • 1 courgette
  • 250 gr spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel tijm
  • 250 gr cherrytomaatjes

Bereiding
Was de aardappels en boen zo nodig schoon. Snijd ze in grove stukken (je kunt ook kant en klare krieltjes of aardappelpartjes gebruiken). Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca 10 minuten tot ze iets zacht zijn. Snipper ondertussen de ui fijn en fruit aan in een grote pan samen met de spekreepjes zonder boter of olie.

aardappelpannetje_01.jpg
aardappelpannetje_02.jpg
aardappelpannetje_03.jpg

Als de spek iets knapperig is voeg je de voorgekookte aardappels en de tijm toe. Snijd de courgette in stukken en voeg ook toe aan de pan. Bak alles nog ongeveer 8 – 10 minuten. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg de laatste minuut toe aan de pan zodat ze iets verwarmen maar niet gebakken worden. Eet smakelijk.

Tip: vervang de courgette ook eens door (voorgekookte) sperziebonen of broccoli.

Beoordeling (88 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal