Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelpannetje met tijm

Heerlijk met tijm gekruide aardappels, vlees en groenten uit 1 pannetje

Ingrediënten
  • 750 gr aardappel (in schil)
  • 1 courgette
  • 250 gr spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel tijm
  • 250 gr cherrytomaatjes

Bereiding
Was de aardappels en boen zo nodig schoon. Snijd ze in grove stukken (je kunt ook kant en klare krieltjes of aardappelpartjes gebruiken). Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca 10 minuten tot ze iets zacht zijn. Snipper ondertussen de ui fijn en fruit aan in een grote pan samen met de spekreepjes zonder boter of olie.

aardappelpannetje_01.jpg
aardappelpannetje_02.jpg
aardappelpannetje_03.jpg

Als de spek iets knapperig is voeg je de voorgekookte aardappels en de tijm toe. Snijd de courgette in stukken en voeg ook toe aan de pan. Bak alles nog ongeveer 8 – 10 minuten. Snijd de tomaatjes doormidden en voeg de laatste minuut toe aan de pan zodat ze iets verwarmen maar niet gebakken worden. Eet smakelijk.

Tip: vervang de courgette ook eens door (voorgekookte) sperziebonen of broccoli.

Beoordeling (97 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette