Ga naar de inhoud
Tiramisu met pepernoten en pure chocolade

Tiramisu met pepernoten en pure chocolade

Deze tiramisu met kruidnoten is leuk als toetje voor met sinterklaas en smaakt gegarandeerd heerlijk!

1 U 30 M + 8 U wachttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 4 eieren
  • 3 eetlepels suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 700 gr pepernoten/kruidnoten
  • 75 gr pure chocolade
  • 1 grote mok sterke koffie
  • 1 scheut licor 43

BENODIGDHEDEN

  • Keukenmachine
  • Grote ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Splits 4 eieren en vang het eigeel en eiwit op in aparte kommetjes. Klop het eigeel, de suiker en de mascarpone met een garde in een grote kom. Klop het eiwit met een keukenmachine net zolang tot het stijf is en je de bak op zijn kop kunt houden. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel.


    Tiramisu met pepernoten 01 Tiramisu met pepernoten 01 Tiramisu met pepernoten 01
  2. Doe dit met de hand, anders wordt de tiramisu straks niet stevig genoeg. Rasp de pure chocolade tot kleine vlokken. Zet een grote mok sterke koffie en laat dit afkoelen (zet het eventueel eventjes in de vriezer). Schenk de afgekoelde koffie in een diep bord en doe er een scheut licor 43 bij. Dompel de pepernoten onder in de koffie en leg de bodem van de ovenschaal vol met de pepernoten. Houd de pepernoten niet te lang in de koffie, anders vallen ze uit elkaar.


    Tiramisu met pepernoten 01 Tiramisu met pepernoten 01 Tiramisu met pepernoten 01
  3. Als de bodem van de ovenschaal bedekt is met pepernoten, is het tijd om 1/3 van het mascarponemengsel eroverheen te smeren. Een dun laagje is dus genoeg. Strooi hierna een laag van de chocoladevlokken eroverheen. Herhaal deze stappen nog 2 keer en eindig met de chocoladevlokken. Maak de tiramisu voor het serveren af door er gebrokkelde pepernoten overheen te strooien.