Gebakken aardappels uit de pan
Makkelijk recept voor knapperige gebakken aardappels uit de pan. Mijn moeder bakte vroeger vaak aardappeltjes op in de pan. Deze waren bijvoorbeeld over van de vorige dag of gewoon om een lekker krokant korstje te geven. En nog steeds vind ik ze heerlijk en daarom deel ik mijn stap voor stap recept met jullie.
20 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1.5 kg aardappelen ( vastkokend )
-
2 tenen knoflook
-
1 snuf paprikapoeder
-
2 theelepels uienpoeder
-
1 theelepel peper
-
1 klontje roomboter of margarine
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 snuf zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes of blokjes, afhankelijk van wat je het lekkerst vindt. De stukjes hoeven niet allemaal dezelfde grootte te hebben.
-
Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout, maximaal 8 minuten. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal gaar zijn, anders worden ze te zacht tijdens het bakken. Snijd ondertussen de twee tenen knoflook fijn.
-
Laat de aardappelen uitlekken en hussel ze voorzichtig om, zodat ze een beetje ruw worden aan de buitenkant. Dit zorgt voor een krokant korstje tijdens het bakken.
-
Verwarm een combinatie van roomboter en olijfolie in een grote koekenpan totdat de boter licht begint te kleuren. Fruit de knoflook voor 1 a 2 munten. Voeg danĀ de aardappeltjes toe en breng ze op smaak met paprikapoeder, uienpoeder, peper en zout.
-
Bak de aardappeltjes op middelhoog vuur rondom goudbruin. Zet daarna het vuur wat hoger en bak ze nog een paar minuten extra, zodat er een krokant laagje ontstaat.
-
Tip: bewaar de gebakken aardappels maximaal 1 dag in de koelkast en warm ze op in de oven voor extra krokant resultaat.
Gebruik margarine voor een vegan en lactosevrij recept.
Heeft het gesmaakt?
4 stemmen
Ook lekker