Ga naar de inhoud
Gevulde aardappels met spekjes

Gevulde aardappels met spekjes

Varieer eens met aardappels en vul ze met een smaakvol en romig mengsel van spekjes en bosui. Een heerlijk bij- of hoofdgerecht boordevol smaak. Geniet ervan!

35 M + 15 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 3 grote vastkokende aardappels
  • 125 gr spekreepjes of blokjes
  • 3 bosuien
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gr geraspte kaas
  • Snuf peper
  • Paar sprietjes bieslook
  • 1 theelepel mosterd

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Boen de aardappels goed schoon. Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar. Stomen of in de magnetron kan ook prima.


  2. Verwarm de oven op 180 garden. Maak ondertussen de vulling: bak de spekjes in een pan totdat het meeste vet is verdwenen. Hak de bosui in ringetjes en voeg kort toe aan de spekjes. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in een kom.


  3. Roer de crème fraîche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas erdoor.


    gevulde aardappel met spekjes stap 1 gevulde aardappel met spekjes stap 2 gevulde aardappel met spekjes stap 3
  4. Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit en prak dit fijn en roer door het spek-mengsel.


  5. Bestrooi de aardappels met een beetje zout. Verdeel het mengsel over de aardappels en leg ze op een stuk bakpapier. Zet de aardappels ongeveer 15 tot 20 min in de oven.


  6. Als je een grillstand hebt kun je deze de laatste 5 min er bij aan zetten. Serveer eventueel met een sprietje bieslook.