Gevulde aardappels met spekjes

Varieer eens met aardappels en vul ze met een romig mengsel van spekjes en bosui
Ingrediënten 
3 grote vastkokende aardappels
125 gr spekreepjes of blokjes
3 bosuien
125 ml creme fraiche
50 gr geraspte kaas
Snuf peper
Paar sprietjes bieslook
1 theel mosterd
 
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar. Stomen of in de magnetron kan ook prima. Verwarm de oven op 180 garden. Maak ondertussen de vulling: bak de spekjes in een pan totdat het meeste vet is verdwenen. Hak de bosui in ringetjes en voeg kort toe aan de spekjes. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in een kom. Roer de crème fraiche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas er door.
 
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit en prak dit fijn en roer door het spek-mengsel. Bestrooi de aardappels met een beetje zout. Verdeel het mengsel over de aardappels en leg ze op een stuk bakpapier. Zet de aardappels ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Als je een grillstand hebt kun je deze de laatste 5 min er bij aan zetten. Serveer eventueel met een sprietje bieslook.
163 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.