Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde aardappels met spekjes

Varieer eens met aardappels en vul ze met een romig mengsel van spekjes en bosui
Ingrediënten 
3 grote vastkokende aardappels
125 gr spekreepjes of blokjes
3 bosuien
125 ml creme fraiche
50 gr geraspte kaas
Snuf peper
Paar sprietjes bieslook
1 theel mosterd
 
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar. Stomen of in de magnetron kan ook prima. Verwarm de oven op 180 garden. Maak ondertussen de vulling: bak de spekjes in een pan totdat het meeste vet is verdwenen. Hak de bosui in ringetjes en voeg kort toe aan de spekjes. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in een kom. Roer de crème fraiche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas er door.
 
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
gevulde aardappel met spekjes 01
Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit en prak dit fijn en roer door het spek-mengsel. Bestrooi de aardappels met een beetje zout. Verdeel het mengsel over de aardappels en leg ze op een stuk bakpapier. Zet de aardappels ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Als je een grillstand hebt kun je deze de laatste 5 min er bij aan zetten. Serveer eventueel met een sprietje bieslook.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×